Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

20 "οκιναβέζικα" λεπτά προπόνησης

 


Τρί βίντεο με συνολικά 20 λεπτά προπόνησης, τώρα που αρχίζει και ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία για όσους θέλουν να διατηρήσουν μια καλή φυσική κατάσταση το καλοκαίρι και ασχολούνται με "καρατεοειδείς" πολεμικές τέχνες. Και για τους υπόλοιπους δηλαδή απλά η πρώτη κατηγορία θα προσαρμοστεί ευκολότερα.







4 σχόλια:

  1. Στο θεμα του Καρατε και των πολεμικων τεχνων που ασχολουνται με το θεμα της αναπνοης κατα τη διαρκεια της εξασκησης θα ηθελα να ρωτησω και να μαθω καποια πραγματα! Μας ελεγε απο παλια ο δασκαλος που ειχα στο Σοτοκαν οτι η εισπνοη γινεται απο τη μυτη και η εκπνοη απο το στομα! Ο αερας θα πρεπει απο οτι μας ελεγαν καποιοι εφωσον το λεω σωστα να κατεβαινει μεχρι κατω στα σπλαγχνα του υπογαστριου! Πως ομως μπορει καποιος να το επιτευξει ολο αυτο οταν οι Δυτικη εχουμε συνηθισει να εισπνεουμε απο το στομα και να εκπνεουμε παλι απο αυτο? Υποτιθεται οτι αυτος ο τροπος αναπνοης που διδασκεσαι στο Καρατε ειναι και ο σωστος τροπος αναπνοης για την επιτευξη καλης υγειας! Ωστοσο στη Δυτικη Ιατρικη δε γινεται ιδιαιτερος λογος για το πως πρεπει να αναπνεει ο ανθρωπος! Αυτος ο τροπος αναπνοης δηλαδη εισπνοη απο τη μυτη και εκπνοη απο το στομα αναφερεται σε Ανατολικες θρησκειες αλλα και εδω στη καθ'ημας Ανατολη αναφερεται εαν γραφω σωστα στη Φιλοκαλια των Νηπτικων Αγιων Πατερων της Εκλλησιας μας. Ωστοσο δεν αναφερω το κομματι αυτο ως "τεχνικη" στη νοερα προσευχη αλλα προσπαθω να δω εαν η μορφη αυτης της αναπνοης ηταν γνωστος σε πολλους λαους με την εννοια οτι ευνοουσε την ανθρωπινη σωματικη υγεια! Καθε πληροφορια θα ηταν ευπροσδεκτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ξαναεπισημανω οτι δεν αναφερομαι στο θεμα της αναπνοης ως "τεχνικη" στη προσευχη των Νηπτικων Ησυχαστων ουτε και ως μεθοδο "φωτισης" οπως το προωθουν οι οπαδοι του new age οι οποιοι προωθουν το φαινομενο του θρησκευτικου συγκριτισμου με το να αναφερονται σε ομοιοτητες μεταξυ θρησκειων ωστε να προαγουν περισσοτερο το φαινομενο της πανθρησκειας! Με ενδιαφερει ΜΟΝΟ το ανθρωπολογικο κομματι της αναπνοης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σωστή αναπνοή είναι αυτή που έχουμε εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα ενώ ο αέρας φτάνει στο στομάχι. Σήμερα το χρησιμοποιούν και στη δυτική γυμναστική σαν έξτρα άσκηση για κοιλιακούς. Φτιάχνει κοιλιακούς και από "μέσα" θεωρητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Καταλαβα παντως οι ασκησεις που γυμναζουν τους κοιλιακους βοηθανε και στη καλη λειτουργια των σπλαγχνων και λογικα και στη καλη λειτουργια του εντερικου μικροβιωματος που ειναι ο κεντρικος ρυθμιστης του ανοσοποιητικου συστηματος του ανθρωπου! Παντως και πριν ο Μετσνικοφ ανακαλυψει το ρολο του μικροβιωματος του πεπτικου στη καλη υγεια του ανθρωπου και ο Ιπποκρατης ειχε επισημανει οτι ολες οι ασθενειες ξεκινανε απο τη λαθος πεψη των τροφων και διαφορα αρχαια συστηματα Ιατρικης οπως η Αγιουβερδα αναφερανε οτι η καλη υγεια βασιζεται στην ομαλη λειτουργια των σπλαγχων! Στις ανατολικες θρησκειες οπως στη γιογκα και στο βουδισμο ζεν θεωρουσαν οτι το υπογαστριο ειναι το "κεντρο" της ενεργειας του ανθρωπου ειτε το ελεγαν chi, ki, prana και ουτω καθ'εξης! Παντως θεωρειται σημαντικο εγχειρημα της Ιατρικης που αποφασισε πλεον να μελετησει το μικροβιωμα του ανθρωπου ως οικοσυστημα για να κατανοησει τη παθογενεση των περισσοτερων παθησεων.

      Διαγραφή

Στο δικαστήριο

  Ο Χριστός συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, βασανίζεται, δικάζεται και τελικά σταυρώνεται χωρίς πραγματική αιτία νομική. Ένας αθώος, ο μόνος αθώ...