Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Η Χεζμπολά σταμάτησε ισραηλινή επίθεση




Η Χεζμπολάχ είπε την Πέμπτη ότι απέτρεψε ισραηλινές απόπειρες διείσδυσης στο νότιο Λίβανο και έπληξε πολλούς στόχους στο βόρειο Ισραήλ σε μια αντεπίθεση, αναφέρει το Anadolu .

Η Χεζμπολάχ δήλωσε σε μια σειρά ανακοινώσεων στο Telegram μέχρι τις 1450 GMT ότι «στόχευσε ένα ισραηλινό άρμα με κατευθυνόμενους πυραύλους καθώς προχωρούσε προς την πόλη Ρας αλ-Νακούρα, με αποτέλεσμα την καύση και την καταστροφή του και θύματα ανάμεσα στο πλήρωμά του».

Αργότερα ανέφερε ότι «εκτόξευσε τρεις συστοιχίες πυραύλων κατά των ισραηλινών δυνάμεων που προσπαθούσαν να προχωρήσουν για να απομακρύνουν τους τραυματίες από το κατεστραμμένο τανκ».

Η αντιστασιακή ομάδα που εδρεύει στον Λίβανο σημείωσε επίσης ότι «στόχευσε τις ισραηλινές δυνάμεις με βόλι πυραύλων καθώς προχωρούσαν προς την περιοχή Kniseh, μεταξύ των πόλεων Mays al-Jabal και Mhaibib».

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι μαχητές της «εκτόξευσαν τρεις συστοιχίες πυραύλων ενάντια σε δύο μονάδες Ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή Khallet al-Shandiba, στην πόλη Aita al-Shaab και γύρω από το νεκροταφείο Yaruon, καθώς και εναντίον άλλων ομάδων στρατιωτών στη περιοχή του λόφου Al-Majdal στο Mays al-Jabal."

Η Χεζμπολάχ λέγεται επίσης ότι «βομβάρδισε την περιοχή Zofolon βόρεια της Χάιφα με ένα μεγάλο αριθμό πυραύλων».

 
Πρόσθεσε ότι «βομβάρδισε τους οικισμούς Karmiel και Kiryat Shmona και μονάδες Ισραηλινών στρατιωτών στους οικισμούς Kfar Giladi, Beit Hillel, Ma'ayan Baruch, Yir'on και γύρω από τη στρατιωτική τοποθεσία al-Marj».

Εν τω μεταξύ, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν την Πέμπτη ως αποτέλεσμα 100 ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, ενώ το Τελ Αβίβ ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε σε 110 στόχους της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει μαζικές αεροπορικές επιδρομές σε όλο τον Λίβανο εναντίον στόχων που ισχυρίζεται ότι είναι της Χεζμπολάχ από τις 23 Σεπτεμβρίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.323 ανθρώπους, τραυματίζοντας περισσότερους από 3.700 και εκτοπίζοντας περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η εναέρια εκστρατεία είναι μια κλιμάκωση του ενός έτους διασυνοριακού πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ από την έναρξη της επίθεσής του Ισραήλ  στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 42.000 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, μετά από την επίθεση της Χαμάς το προηγούμενο έτος.

Παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός περιφερειακού πολέμου εν μέσω των ανελέητων επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο, το Ισραήλ επέκτεινε τη σύγκρουση την 1η Οκτωβρίου εξαπολύοντας εισβολή στο νότιο Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το πρόσημο

  Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έχει προφανώς και πολιτικό πρόσημο. Εξαιτίας(και της) αδιαφορίας των πολιτικών έγινε το ατύχημα, πολιτικοί ήτα...