Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Όσο παραλείπετε να αντισταθείτε σ’ αυτό το δημιούργημα της Κόλασης κάνετε την ενοχή σας όλο και μεγαλύτερη….

 


https://xristianiki.gr/%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%81%cf%8c%ce%b4%ce%bf-%ce%b7-%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%87%ce%ae/

Κλείνουν 80 χρόνια από την περικύκλωση και συντριβή των χιτλερικών στρατευμάτων στη μάχη του Στάλινγκραντ τον Φεβρουάριο του 1943. Μια εξέλιξη που ενθάρρυνε την αντιναζιστική οργάνωση «Λευκό Ρόδο» που ίδρυσαν ο άγιος Αλέξανδρος Σμορέλ και ο Χανς Σολ να αμφισβητήσει ανοιχτά το μύθο της «στρατιωτικής ιδιοφυϊας» του Χίτλερ που καλλιεργούσε το καθεστώς και να μετεξελιχθεί σε κίνημα αντίστασης.

Δυστυχώς, στο τέλος του μήνα, τα αδέλφια Χανς και Σοφία Σολ συνελήφθησαν ενώ μοίραζαν προκηρύξεις στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και η οργάνωση εξαρθρώθηκε. Μαζί με τον Κρίστοφ Πρόμπστ δικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και εκτελέστηκαν στις 22 Φεβρουαρίου με αποκεφαλισμό. Ο άγιος Αλέξανδρος Σμορέλ συνελήφθη αργότερα και εκτελέστηκε στις 13 Ιουλίου.

Τόνιζαν στο 3ο φυλλάδιο, την προσωπική ευθύνη του καθενός να αντιστέκεται στο τυραννικό καθεστώς: «Όσο παραλείπετε να αντισταθείτε σ’ αυτό το δημιούργημα της Κόλασης κάνετε την ενοχή σας όλο και μεγαλύτερη…. Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην ανατροπή αυτού του συστήματος. Η μοναχική απόσυρση, σαν τους πικραμένους ερημίτες, δεν μπορεί να ετοιμάσει το έδαφος για την ανατροπή αυτής της «κυβέρνησης» ή να προκαλέσει επανάσταση το ταχύτερο.»


Χριστιανική 16.2.2023. Από τη μόνιμη στήλη “9 Μποφόρ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...