Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Προφητολογίες

 


Ναι, φυσικά και θα γινόταν κι αυτό. Φυσικά θα διαδίδονταν στο διαδίκτυο "προφητείες" του Αγίου Παϊσίου για την καταστροφή της Τουρκίας μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε της Τουρκία και τη Συρία. Ναι, και τη Συρία που για κάποιο λόγο πολλοί όψιμοι ανθρωπιστές ξεχνούν να αναφέρουν στα μελιστάλακτα και συγκινητικά κείμενα που ανεβάζουν, λες κι εκεί δε σκοτώθηκαν άνθρωποι. Αλλά  η κομματική-ιδεολογική τύφλωση είναι κομμάτι δύσκολο να θεραπευτεί. 

Λοιπόν, στο θέμα μας, φυσικά αυτή η "προφητεία" δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο και σίγουρα όχι σε αυτό που αναφέρεται ως "πηγή". Όλοι αυτοί οι τύποι και τύπισσες που συνεχώς μιλούν για προφητείες, για καταστροφές, για τα έσχατα κλπ ούτε πιστοί είναι ούτε χριστιανοί ούτε τίποτα κι ας υποστηρίζουν το αντίθετο. Απλά οι άνθρωποι ένα φόβο έχουν. Φοβούνται να ζήσουν οπότε στρέφουν το βλέμμα τους σε ένα ζοφερό μέλλον, με καταστροφές, δαίμονες που τρώνε ανθρώπους κι ένα Θεό που πετάει από τον ουρανό τη μία τιμωρία πίσω από την άλλη. Όλα αυτά μπορούν να δώσουν μια καταπληκτική ταινία στο Χόλυγουντ αλλά καμία σχέση δεν έχουν με την Αποκάλυψη που ως νόημα είχε να δώσει θάρρος στους Χριστιανούς ώστε να θυμούνται πως όσο κι αν τα πράγματα γίνουν άσχημα στο τέλος είναι ο Χριστός που θα επικρατήσει. Αυτά τα ολίγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...