Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ιησούς ως καλός γιατρός!

 


https://anastasiosk.blogspot.com/2023/02/blog-post_136.html

Δεν υπάρχει άγιος χωρίς παρελθόν ούτε αμαρτωλός χωρίς μέλλον. Αρκεί να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα με ταπεινή και ειλικρινή καρδιά. Η Εκκλησία δεν είναι μια κοινότητα τέλειων ανθρώπων, αλλά μαθητών σε ένα ταξίδι, οι οποίοι ακολουθούν τον Κύριο επειδή γνωρίζουν ότι είναι αμαρτωλοί και έχουν ανάγκη τη συγχώρεσή του. Έτσι, η χριστιανική ζωή είναι ένα σχολείο ταπεινότητας που μας ανοίγει στη χάρη. (... ) Ο Ιησούς παρουσιάζεται ως καλός γιατρός! Διακηρύσσει τη Βασιλεία του Θεού, και τα σημάδια του ερχομού της είναι ξεκάθαρα: Θεραπεύει τους ανθρώπους από ασθένειες, τους απελευθερώνει από φόβο, από τον θάνατο και από τον διάβολο. Από τον Ιησού, κανένας αμαρτωλός δεν αποκλείεται!


Η θεραπευτική δύναμη του Θεού δεν γνωρίζει καμία αναπηρία που δεν μπορεί να θεραπευτεί· και αυτό πρέπει να μας δώσει εμπιστοσύνη και να ανοίξει την καρδιά μας στον Κύριο, για να έρθει και να μας θεραπεύσει. "

Πάπας Φραγκίσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...