Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Δύσκολα πράγματα

  Αν ισχύει το κατηγορητήριο για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας, μιλάμε για βαριές κατηγορίες. Πολύ ενδιαφέρον έχει πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και τι συνέπειες θα έχει.

Διότι δεν είναι μια απλή υπόθεση αυτή. Μιλάμε για δυο μητροπολίτες που χαίρουν σεβασμού από μεγάλη μερίδα πιστών, ξέχωρα από τη θέση τους στην πανδημία.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα υποψιάζομαι σε αυτή την υπόθεση.

Πάντως όπως και να έχει θα υπάρξουν αντιδράσεις και μάλλον έντονες σε οποιαδήποτε απόφαση. Νομίζω πως σηματοδοτούνται μεγάλες αλλαγές πλέον στον τρόπο που θα λειτουργεί η Εκκλησία διοικητικά.

6 σχόλια:

  1. Όντως βαρύ το κατηγορητήριο. Δεν ξέρω από εκκλησιαστικό δίκαιο και δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση τι από αυτά μπορεί να σταθεί. Σε κάθε περίπτωση νέα ντράβαλα έρχονται (λες και είχαμε/έχουμε λίγα).
    Τον Μητροπολίτη Κυθήρων δεν τον γνωρίζω, ωστόσο αυτά που έλεγε για τα εμβόλια που δήθεν περιέχουν κύτταρα από εκτρωμένα έμβρυα ήταν ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Δεν λέω ότι έγινε κακόβουλα, ο άνθρωπος πιθανότατα έπεσε θύμα παραπληροφόρησης (και αυτός, όπως και άλλοι). Η ζημιά πάντως έγινε και όχι μόνο στην δική του περιοχή.
    Για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας(για τον οποίο γενικά έχω καλή άποψη) θα επισημάνω μόνο ότι 9/10 εκκλησίες του Νομού δεν τήρησαν κανένα μέτρο, ειδικά το Πάσχα, σε ένα Νομό που ήταν ήδη στα κόκκινα. Ως Δεσπότης δεν γίνεται να μην έχει ευθύνη, είναι γνωστό ότι κάθε Μητρόπολη περνάει τις δικές της γραμμές τακτικής.
    Από κει και πέρα τι αποφάσεις θα παρθούν και τι είδους "ποινές" προβλέπονται δεν το γνωρίζω ούτε μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση. Σίγουρα θα παίξει ρόλο πόσο γερά θέλει να τραβήξει το αυτί η ηγεσία της Εκκλησίας (η οποία επίσης μια χαρά ευθύνη φέρει μιας και κοιμόταν όρθια εδώ και κανα χρόνο).

    ΥΓ. Παράλληλα η περίφημη Επιτροπή της κωλοτούμπας έχει το ακαταδίωκτο, ενώ κάποιοι μεγαλοκαθηγητάδες-γιατροί ρίχνουν σταθερά νερό στο μύλο των αντιεμβολιαστών και δεν κουνιέται φύλλο ούτε από τους Ιατρικούς συλλόγους ούτε από την Δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και τις ποινικές διαστάσεις του ζητήματος. (DESO)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κυθήρων είναι με διαφορά ο καλύτερος μητροπολίτης που έχω γνωρίσει. Όπως όλοι οι άνθρωποι, ειδικά οι συντηρητικοί, έχει κάποιες φοβίες και κάποια κολλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε λάθος εκτιμήσεις. Αλλά, δεν έχει κάνει κάποια παρανομία είτε εκκλησιαστική είτε αστική το Πάσχα. Έκανε Ανάσταση την άλλη μέρα το πρωί. Δεν υπήρχε κάποια απαγόρευση σε αυτό. Δεν δικαιολογείται τέτοιο κατηγορητήριο κατά την άποψή μου.
    Αν έλεγε χαζομάρες, ας του απαντούσαν με στοιχεία και να τελείωνε το πράγμα. Αλλά τι έκαναν; Δεν του απάντησαν και ξαφνικά ήρθε η "δίωξη".

    Για το Αγρίνιο δεν έχω ιδέα τι έγινε.

    ΥΓ. Ναι, συμφωνώ. Και να εξεταστούν οι περιπτώσεις βαριών παρενεργειών από τα εμβόλια διότι έχω την εντύπωση πως πολλά ιατρικά λάθη φορτώνονται στα εμβόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πάντα "για τα μάτια του κόσμου" (ή και της κυβέρνησης θα πω και ας ακουστώ "συνωμοσιολόγος") θα είναι οι όποιες ποινές. Στην ουσία δεν θα αλλάξει κάτι, από Σεπτέμβρη την ίδια λούπα σε επανάληψη θα έχουμε (ας ελπίσουμε όχι σε χειρότερη βερσιόν).

      ΥΓ. Οι φαρμακευτικές είχαν εξ αρχής το "ακαταδίωκτο". Όσο το εμβόλιο αποτελεί την μόνη λύση, όσο απρόβλεπτο και αν είναι, θα είναι στο απυρόβλητο. Και για να λέμε την αλήθεια, ναι οι θάνατοι από εμβόλια τρομάζουν αλλά αριθμητικά δεν συγκρίνονται με τα νούμερα του covid. Το ίδιο και οι παρενέργειες. Ούτε καν. Όχι βέβαια ότι αυτό αποτελεί παρηγοριά για κάποιον παθόντα ή τους δικούς του. Δυστυχώς με τις πιθανότητες παίζουμε κάθε φορά...

      Διαγραφή
    2. Χωρίς λεφτά πώς θα κλείσει ξανά η χώρα;

      Φαρμακευτικές, καθηγητές και γιατροί θα αποτελειώσουν όποιον αφήσει ο ιός!

      Διαγραφή
  3. Ιούλιο μήνα, αρχές ακόμα και γράφουμε 1500+ κρούσματα. Ανοιχτός τουρισμός, ανοιχτά τα πάντα, κόσμος κουρασμένος από το κλείσιμο από την μια και κόσμος που δεν νοιάζεται για τίποτα από την άλλη. Εμβολιασμός που πηγαίνει πολύ πιο αργά από όσο θα έπρεπε. Μεταλλάξεις διαδέχονται η μία την άλλη με άγνωστα αποτελέσματα.Δεν θέλει και
    μεγάλη φαντασία για το τι θα ακολουθήσει, είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο εμβολιασμός πάει λίγο καλύτερα από τον μ.ο. της ΕΕ. Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα εκεί. Οι μεταλλάξεις ελπίζω ότι θα οδηγήσουν σε έναν πιο "ελαφρύ" ιό κάποια στιγμή.

    Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Ειδικά σε αυτό με τον κόσμο που δε νοιάζεται για τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...