Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Δε βάζουμε καμιά βαριά ποινή, σιγά σιγά;

 


Μακρινίτσα, Γλυκά Νερά και τώρα Φολέγανδρος. Σαν πολύ εύκολα σκοτώνουν κάποιοι τις νυν και πρώην γυναίκες τους αλλά και τις συντρόφους τους. Και μετά επικαλούνται ό,τι επικαλούνται. Αν όμως τους έχωναν σε κανένα βαθύ μπουντρούμι, όπως και κάτι βιαστές, ληστές μετά φόνου και λοιπά εξαιρετικά αποβράσματα και έβλεπαν το φως του ήλιου μετά από καμιά πενηνταριά χρόνια, μάλλον θα το σκέφτονταν καλύτερα. Άντε γιατί εύκολα την παίρνουν την απόφαση να σηκώσουν το χέρι ή το όπλο τους κάτι ψευτοπαληκαράδες τελευταία. Κοντεύει να γίνει επιδημία. Και ξέρετε εγώ με κάτι όρους περί γυναικοκτονιών κλπ δεν τα πάω καλά αλλά από την άλλη ότι υπάρχει κουλτούρα βίας εναντίον των γυναικών στη χώρα δεν μπορώ να μην το επισημάνω. Και έχω και ιστορίες φιλικών μου προσώπων που έπεσαν θύματα βίας από φίλους, συζύγους και λοιπά σκατά.

2 σχόλια:

  1. Πριν από κανα χρόνο περίπου που άρχισε να "φοριέται" στα social media ο όρος "γυναικοκτονία" συνήθως χλεύαζα, δεν είναι ότι έχουμε δει λίγες ακραίες γελοιότητες από φεμινιστικούς λογαριασμούς τα τελευταία χρόνια.
    Σήμερα και μετά από όσα έχουν δει το φως (γιατί μάλλον είναι η κορυφή του παγόβουνου) σίγουρα δεν χλευάζω. Δεν πιστεύω ότι νομικά μπορεί να σταθεί ένας τέτοιος χαρακτηρισμός εγκληματικής πράξης, κοινωνιολογικά πάντως μια χαρά στέκεται. Είναι ντροπή για την χώρα αυτό που συμβαίνει και πέρα από τις ποινές που ασφαλώς πρέπει να γίνουν σκληρότερες, καλό είναι να δουμε και τι παιδεία δίνουμε στα παιδιά μας. Προσωπικά πολλές φορές έχω αγανακτήσει σε παιδικές χαρές/πάρκα με γονείς που ενώ ο κανακάρης τους έχει σηκώσει τον τόπο στον αέρα, αυτοί αδιαφορούν με την λογική "παιδάκι είναι μωρέ, παίζει". Οι ίδιοι αργότερα όταν το παιδί βγάλει παραβατική συμπεριφορά στην εφηβεία θα πουν "νέος είναι, βράζει το αίμα του". Και αργότερα όταν γίνει η ζημιά θα πουν "πέφτουμε από τα σύννεφα, δεν είχε δώσει δικαιώματα, η κακιά η στιγμή ήταν". Σαν πολλές κακές στιγμές έχουν αρχίσει και μαζεύονται... (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...