Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Τα μάτια

Είπε ο Κύριος, «Το λυχνάρι του σώματος είναι τα μάτια. Αν λοιπόν τα μάτια σου είναι γερά, όλο το σώμα σου θα είναι στο φως. Αν όμως τα μάτια σου είναι χαλασμένα, όλο το σώμα σου θα είναι στο σκοτάδι. Κι αν το φως που έχεις, μεταβληθεί σε σκοτάδι, σκέψου πόσο θα ‘ναι το σκοτάδι!»

Ο Κύριός μας μας λέει ξεκάθαρα στη σημερινή περικοπή πως έχει μεγάλη σημασία πώς βλέπουμε τα πράγματα. Με τι διάθεση τα αντιμετωπίζουμε. Είναι γνωστό πως με τα μάτια λαμβάνουμε τα σημαντικότερα ερεθίσματα από το περιβάλλον μας. Όμως έχει να κάνει με την προαίρεσή μας το πως τα επεξεργαζόμαστε και τι μας αφήνουν τελικά. 

Ένα ποτήρι κρασί, για κάποιον σημαίνει χαρά και για κάποιον σημαίνει μεθύσι. Όμως το ποτήρι με το κρασί και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο. Στην πρώτη περίπτωση όμως ο άνθρωπος πίνει ένα ποτήρι και χαίρεται, ενώ στη δεύτερη πίνει ξανά και ξανά μέχρι να μεθύσει. 

Έτσι ο κόσμος γύρω μας είναι ένας αλλά η αντιμετώπισή του έχει να κάνει με την πνευματική μας κατάσταση. Έτσι άλλος μπορεί να θυμώνει, άλλος να χαίρεται άλλος να μένει απαθής. Και ότι λαμβάνει ένας άνθρωπος αυτό και εκπέμπει. 

Ο Χριστός ήρθε να φέρει χαρά στον κόσμο και οι χριστιανοί οφείλουμε να κάνουμε το ίδιο. Η αποστολή μας αυτή είναι. Ειδικά σε καιρούς σκοτεινούς όπως αυτοί που ζούμε αυτή τη περίοδο, εμείς είμαστε που πρέπει να φέρνουμε το φως της χαράς στον κόσμο και όχι να ασχολούμαστε με διάφορες θεωρίες αγνώστου προελεύσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...