Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Θλίψη

 Ξέρω πως πολλοί χαίρονται βλέποντας τον ξεπεσμό άλλοτε ισχυρών ανθρώπων. Που από τη δόξα και τη διασημότητα φτάνουν να πηγαίνουν με χειροπέδες στις φυλακές. Και αν και θέλω να αποδίδεται δικαιοσύνη και χαίρομαι όταν αυτό πραγματοποιείται, όπως στην περίπτωση του κ. Φιλιππίδη, εν τούτοις θλίβομαι όταν θυμάμαι το που ήταν και που κατάντησε. Βέβαια, όταν από την άλλη σκέφτομαι και τα όσα αισχρά διέπραξε ο συγκεκριμένος, όπως φαίνεται, θλίβομαι ακόμα περισσότερο για την αγάπη που τόσο απλόχερα και λανθασμένα δείξαμε στον πολύ καλό ηθοποιό αλλά και πολύ κακό άνθρωπο. 

3 σχόλια:

  1. προσωπικα υπαρχει κατι το οποιο με προβληματιζε απο παλαιοτερα με το χωρο των καλλιτεχνων! Εαν εξετασουμε υην ιστορια ανθρωπων που ασχολιοντουσαν γενικα με τις τεχνες οπως θεατρο, λογοτεχνια, ζωγραφικη και ολα τα παρεμφερη θα δουμε οτι οι πιο πολλοι εαν οχι ολοι απο αυτους διαγαν εναν βιο κυριολεκτικα αχαλινωτο! Θυμαμαι τη περιπτωση του Οσκαρ Γουαιλντ που διηγαγε εναν τετοιο βιο! Οταν καποια στιγμη ο Γουαιλντ εξεπεσε σε οικονομικη ανεχεια δεν ηταν πλεον σε θεση να ικανοποιησει τα παθη του οποτε και σταματησε να ειναι παραγωγικος πανω στη τεχνη του! Θα ελεγε κανει οτι η ικανοποιηση των παθων τους και ολος αυτος ο αχαλινωτος βιος που ζουσαν ολοι αυτοι οι καλλιτεχνες τους εκανε παραγωγικους πανω στη τεχνη τους! Μπορει να ειναι και βλακεια αυτο που λεω ωστοσο ειναι ενα φαινομενο που με προβληματιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι απόλυτο αυτό. Υπάρχουν πράγματι πολλοί καλλιτέχνες που ζουν έτσι αλλά υπάρχουν και άλλοι που ζουν αξιοπρεπεστατα. Άσε που τέτοια φαινόμενα βλέπουμε και σε άλλους χώρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγουρα! Εννοειται! Δεν λεω εξαλλου σε καμοια περιπτωση οτι ο καλλιτεχνης πρεπει να ικανοποιει παθη που εχουν εγκληματικο αντικτυπο και στους αλλους και στον εαυτο τους! Συνηθως ο ερωτας εντος φυσιολογικων πλαισιων η η απομονωση στην οποια αυτοεξοριζονταν πολλες φορες τους εκανε παραγωγικους στο κομματι της δουλειας τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...