Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τον αγωγό της Β.Ντακότα-Παρών και ο Μπ.Σάντερς

Sanders
Ο πρώην Αμερικανός Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Bernie Sanders συμμετείχε σε διαμαρτυρία για την υποστήριξη των Ιθαγενών Αμερικάνων ακτιβιστών που αγωνίζονται  για να σταματήσουν την κατασκευή του αγωγού  στη Βόρεια Ντακότα .
Την Τρίτη, άνθρωποι στη Βόρεια Ντακότα, Ουάσιγκτον και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ κινητοποιήθηκαν κατά της πρόσβασης του Αγωγού της Ντακότα, ο οποίος θα διακινεί αργό πετρέλαιο μέσω τεσσάρων πολιτειών από τη Βόρεια Ντακότα προς το Ιλινόις.


Ο Sanders ενώθηκε μαζί με εκατοντάδες ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των μελών της φυλής Standing Rock  Sioux και άλλων φυλών εθνών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη.
Οι φυλές επιμένουν ότι το έργο θα διαταράξει ιερούς τόπους. Στις 3 Σεπτεμβρίου, αρκετοί Αμερικανοί ιθαγενείς συγκρούστηκαν με αξιωματικούς ασφαλείας κοντά στο εργοτάξιο όταν μπουλντόζες κατέστρεψαν ιερές φυλετικές περιοχές.
Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι το έργο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το πόσιμο νερό για χιλιάδες μέλη της φυλής και εκατομμύρια περισσότερους πιο κάτω.
"Ο αγωγός αυτός πρέπει να σταματήσει!"φώναξε ο γερουσιαστής του Βερμόντ . "Σταματήστε τον αγωγό, σεβαστείτε τα δικαιώματα των ιθαγενών Αμερικάνων και ας προχωρήσουμε  για τη μετατροπή της ενέργειας των συστημάτων μας μακριά από τα ορυκτά καύσιμα."
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το πόσιμο νερό μας, να δηλητηριαστεί, έτσι ώστε μια χούφτα εταιρειών ορυκτών καυσίμων να μπορούν να πετύχουν  ακόμα περισσότερα κέρδη", είπε ο Sanders με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.
Ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να «διασφαλίσει ότι  θα γίνει μια πλήρης ανάλυση των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών  επιπτώσεων του αγωγού."
Διαδηλωτές τραγουδούν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στις 13 του Σεπτέμβρη 2016 στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια. (AFP)
Στην Ατλάντα, οι διαδηλωτές κρατούσαν πινακίδες και πανό φωνάζοντας "Το πετρέλαιο σκοτώνει."
"Ήμασταν όλοι συγκινημένοι από το ηθικό εδώ», είπε η Λίντα James Thomas, 59, η  οποία παρευρέθηκε στη συγκέντρωση.
Στο Οχάιο, σχεδόν 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε μια διασταύρωση  του Κλίβελαντ ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν ματσάκια από φασκόμηλο και  χτυπούσαν τύμπανα.
«Οι άνθρωποι κουράστηκαν να αδικούνται κατάφωρα  από επιχειρήσεις," είπε η Tracey Χιλ, 46, μια κάτοικος του Κλίβελαντ.
Ο αγωγός 1.100 μιλίων (1.770 χλμ) είναι ένα έργο $ 3,7 δισ που θα είναι το  πρώτο  για τη μεταφορά αργού πετρελαίου από σχιστόλιθο Bakken, ένα τεράστιο  γεωλογικό σχηματισμό  πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα, στα διυλιστήρια της Ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...