Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

"Στο πεδίο της μάχης η οριστική λύση".

Γενικός Γραμματέας Σαγιέντ Χασάν Νασράλα της Χεζμπολάχ
Ο επικεφαλής του λιβανέζικου κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ λέει ότι θεωρεί ότι η ριζοσπαστική ιδεολογία του Wahhabism(Ουαχαμπισμού) είναι ακόμη πιο ολέθρια από το ισραηλινό καθεστώς.
Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, έκανε την δήλωση κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του με μουσουλμάνους  "εξυμνητές" και τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τα μνημόσυνα  κατά τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα του Muharram, ανέφερε η εφημερίδα του Λιβάνου Αλ Ακμπάρ την Τρίτη.


Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι θεωρεί τον Ουαχαμπισμό ότι είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της εικόνας του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο. "Ο Ουαχαμπισμός είναι πιο κακός από το Ισραήλ, ιδιαίτερα [επειδή] επιδιώκει να καταστρέψει τους άλλους και να εξαλείψει ό,τι πράγμα έχει να κάνει με το Ισλάμ και την ιστορία του», είπε.
Δεν είναι ένα σιιτικό, σουνιτικό θέμα
"Το έργο αυτό ξεκίνησε το 2011, και δεν είναι θέμα σιιτών και σουνιτών . Ο ρόλος που διαδραματίζουν οι υπηρεσίες κατασκόπων είναι εντελώς εμφανής εδώ. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να νικήσουμε τον Ουαχαμπισμό και να του δώσουμε το τελικό χτύπημα", πρόσθεσε.
Η παρούσα σύγκρουση, είπε ο Νασράλα , δεν είναι μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, αλλά με τον Ουαχαμπισμό.
Ο Ουαχαμπισμός είναι η ριζοσπαστική ιδεολογία που κυριαρχεί η Σαουδική Αραβία,κυρήτεται ελεύθερα από υποστηριζόμενους  από την κυβέρνηση που κληρικούς εκεί, και εμπνέει τους τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο.Το Daesh και άλλες τρομοκρατικές ομάδες takfiri χρησιμοποιούν την ιδεολογία για να δηλώσουν τους ανθρώπους άλλων θρησκειών ως «απίστους» και στη συνέχεια να τους σκοτώσουν.
Ο Νασράλα είπε επίσης ότι μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή από τον Ουαχαμπισμό και το Σιωνισμός είναι ο "Βρετανικός Σιιτισμός", ο οποίος, όπως είπε, προωθείται από ψευδο-θρησκευτικές προσωπικότητες, τους οποίους αποκαλούσε μισθοφόρους των υπηρεσιών πληροφοριών.
Η Χεζμπολάχ έχει ζωτικό ρόλο για τον περιορισμό της Ουαχαμπικής τρομοκρατίας έξω από το Λίβανο, ενώ παράλληλα βοήθησε τη γειτονική Συρία, συγκρατώντας τη μάστιγα, πάρα πολύ καιρό.
Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία είχε κλιμακώσει τις εντάσεις  κορυφώνοντάς τες και προσπαθούσε, με τη βοήθεια των ΗΠΑ και της Βρετανίας, να απεικονίσει τις συγκρούσεις ως σεκταριστικές.
Αναφερόμενος στη συριακή σύγκρουση, είπε ότι δεν υπήρχαν "μετριοπαθείς" ένοπλες ομάδες στη Συρία, προειδοποιώντας ότι όλοι όσοι αγωνίζονται Δαμασκό ήταν είτε συνεργάζονται με  το Daesh ή την al-Nusra, η οποία έχει μετονομαστεί  πρόσφατα.
Ο Νασράλα είπε επίσης ότι δεν βλέπει  καμία προοπτική για μια πολιτική λύση για τη συριακή σύγκρουση. "Οι εξελίξεις στο πεδίο [μάχης] θα καθορίσουν τελικά [το αποτέλεσμα]", ήταν τα ακριβή λόγια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...