Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βρίσκοντας το κατάλληλο πέρασμα

Αποτέλεσμα εικόνας για boat on the sea painting

Διαβαίνοντας το ποτάμι

Αυτό σημαίνει να διασχίζετε μία πλατιά θάλασσα από ένα κατάλληλο σημείο ή να περνάτε απέναντι από τα στενά.Πιστεύω ότι αυτό το "Πέρασμα" συμβαίνει συχνά στην ζωή κάθε ανθρώπου:έτσι πολλές φορές θα χρειαστεί να σηκώσετε πανιά,ακόμη κι αν όλοι οι φίλοι σας μείνουν πίσω στο λιμάνι,σημαίνει ότι θα ξέρετε την πορεία,την καταλληλότητα του πλοίου σας και τους οιωνούς της ημέρας.Όταν όλες οι συνθήκες πληρωθούν και υπάρχει καλός ή ούριος άνεμος,τότε ξεκινήστε.Αν λίγο πριν τον προορισμό σας,αλλάξει ο άνεμος,πρέπει να κατεβάσετε τα πανιά και να διανύσετε την υπόλοιπη απόσταση κωπηλατώντας.

Αυτό το πνεύμα πρέπει να το κατακτήσετε και να το εφαρμόζετε και στην καθημερινή σας ζωή.Πάντα να σκέπτεστε το κατάλληλο πέρασμα.

Στην στρατηγική το κατάλληλο πέρασμα έχει μεγάλη σπουδαιότητα.Διακρίνοντας τις δυνατότητες του αντιπάλου,και γνωρίζοντας τα δικά σας ισχυρά σημεία κάντε το "κατάλληλο πέρασμα" στο πιο πλεονεκτικό μέρος,ακριβώς όπως ο καλός καπετάνιος διασχίζει την θάλασσα ακολουθώντας την πιο σίγουρη πορεία.Αν καταφέρετε να κάνετε το "πέρασμα",μετά μπορείτε να είστε ήσυχοι.Το "κατάλληλο πέρασμα" επίσης σημαίνει επίθεση στα αδύνατα σημεία του εχθρού,χάρη στην οποία κερδίζετε την υπερέχουσα θέση.Το πνεύμα του "κατάλληλου περάσματος" εξασφαλίζει την νίκη στην στρατηγική μεγάλης κλίμακας,αλλά είναι εξίσου σημαντικό και στην στρατηγική μικρής κλίμακας.

Αυτό πρέπει να το ερευνήσετε σε βάθος.

Μιγιαμότο Μουσάσι,Το βιβλίο των πέντε δακτυλιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...