Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Φωτιά στα μπατζάκια μας

 


Οι πυρκαγιές, όπως και άλλες παρόμοιες καταστάσεις, αρέσουν πολύ στους Έλληνες. Μπορούν και λένε ό,τι θέλουν, για όποιον θέλουν, χωρίς καμία επίπτωση. Αυτή είναι και η φράση κλειδί άλλωστε σε αυτή τη χώρα.

Έτσι λοιπόν έχουμε να λέμε γι' αυτούς που θα εισπράξουν αποζημιώσεις, για σκοτεινά σχέδια Τούρκων και μεταναστών(αν είμαστε προς τα άκρα της δεξιάς), για ύπουλο σχέδιο αποσταθεροποίησης από την ύποπτη αντιπολίτευση(αν είμαστε φιλοκυβερνητικοί), για την ανικανότητα της κυβέρνησης( αν είμαστε αντιπολιτευτικοί τύποι), για το...κάρμα(σε πιο εξτρίμ αντιπολιτευτικό λόγο),

για τον αδηφάγο καπιταλισμό(το ΚΚΕ ποτέ δε πεθαίνει) ή απλά μπορούμε να φωνάξουμε "να καούν όλα" αν είμαστε της πιο ακροαριστερής, μηδενιστικής τάσης. Μπορούμε επίσης να πούμε για τιμωρία από το Θεό(αν είμαστε τέτοιου τύπου θρησκευόμενοι) ή να ψάξουμε για μικρά θαύματα(αν είμαστε άλλου τύπου θρησκευόμενοι). Μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερους πυροσβέστες και εξοπλισμό, να αναλύσουμε τα λάθη της πυροσβεστικής κι ας έχουμε πιάσει λάστιχο μόνο για να ποτίσουμε γλάστρες, να πούμε γενικά το κοντό και το μακρύ μας.


Άλλωστε, τέτοιες καταστάσεις είναι ιδανικές για ανθρώπους που καταπλακώνονται από τα συμπλέγματά τους 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, 12 μήνες το χρόνο. Και φυσικά είναι ανέξοδα διότι ποτέ δε θα μας ξυπνήσουν κάποια περίεργη σκέψη πως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας άμεσα γιατί αλλιώς τέτοιες καταστροφές δε θα είναι απλά συχνότερες αλλά πολύ συχνές, σχεδόν ετήσιες. Άλλωστε σε αυτή τη χώρα δε μας αρέσει να σκεφτόμαστε. Μόνο να λέμε τη γνώμη ΜΑΣ. Η οποία είναι πάντοτε σωστή.

4 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα έχουμε 2 μήνες υψηλών θερμοκρασιών (δεν είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα δροσίσει πολύ αρχές Σεπτέμβρη) με τους ανέμους να ανεβαίνουν.
    Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα ότι...κάθε χρόνο έρχεται το καλοκαίρι! Οπότε κάθε χρόνο στο εξής θα έχουμε τέτοια σκηνικά, μιας και η κλιματική αλλαγή έχει επέλθει και σε βάθος δεκαετίας θα έχουμε ερημοποίηση και κλίμα Σαχάρας.
    Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, ότι τίποτα από αυτά δεν θα είναι διδακτικό και τίποτα δεν θα αλλάξει επί της ουσίας.

    ΥΓ. Μια κρυφή ελπίδα ότι ίσως αναγκαστούμε να μάθουμε να λειτουργούμε με αλληλεγγύη καθώς είναι σαφές ότι από το κράτος δεν πρόκειται να δούμε ουσιαστική βοήθεια. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλαγή του τρόπου αναδάσωσης και δόμησης, ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος και στροφή σε πράσινη οικονομία, ανάπτυξη και τρόπο ζωής άμεσα. Αλλιώς κάθε τρία χρόνια θα έχουμε τέτοια περιστατικά.

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη αλλα επειδη δε πολυσκαμπαζω σε αυτα τα θεματα οταν λεμε πρασινη οικονομια τι εννουμε? Σε ποιο ειδος αναπτυξης και τροπο ζωης πρεπει να στραφουμε?

      Διαγραφή
    3. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B5%CE%B9%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7

      Μέσες άκρες, αυτή είναι η "πράσινη οικονομία". Πολλές πτυχές της, βέβαια, προκαλούν πιο πολλά προβλήματα από αυτά που λύνουν

      Διαγραφή

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...