Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

«Όλες οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές είναι συνέπειες της εγωιστικής μας συμπεριφοράς προς την φύση»



https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/oikomeniko_patriarxio/oikoumenikos-patriarxis-o-planitis-eksepempse-simata-kindynou/

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την Ίμβρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, για να γιορτάσει τα 60 χρόνια ιεροσύνης του.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και στον Ανδρέα Ρομπόπουλο ο Παναγιώτατος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για την κλιματική αλλαγή, τους εμβολιασμούς, τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του ως Πατριάρχης και για θέματα διαδοχής.


Ο Πατριάρχης ξενάγησε την κάμερα του MEGA στον τόπο του και ιδιαίτερα στο χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής για την κλιματική αλλαγή:


«Είναι μήνυμα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, γιατί τους τελευταίους μήνες ο πλανήτης εξέπεμψε σήματα κινδύνου. Η φύσις μας εκδικείται. Η φύσις διαμαρτύρεται. Όλες οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές είναι συνέπειες της εγωιστικής μας συμπεριφοράς προς την φύση».


Φωτογραφία αρχείου: Οικουμενικό Πατριαρχείο


Πληροφορίες: www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...