Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Η Ωραία Κυρία



https://strangepress.gr/2021/08/18/to-orama-tis-oraias-kyrias-stin-alsatia-to-1928/

Μια κοπέλα δεκατριών ετών, ονόματι Μαρκέλλα Ζορζ, ισχυριζόταν πως είδε το όραμα της Παναγίας στα Βόσγια Όρη. Ήταν κόρη αγροτών που ζούσαν σ’ ένα μικρό και γραφικό χωριό της Αλσατίας.


Σύμφωνα με τη Μαρκέλλα, η πρώτη εμφάνιση της Παναγίας έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 1928. Η Θεοτόκος, κατά τα λεγόμενά της, ήταν ενδεδυμένη με λευκό φόρεμα και στη μέση της φορούσε μια γαλάζια ζώνη, όπως την έβλεπε να απεικονίζεται στις εικόνες της εκκλησίας του χωριού της, ενώ έφερε και λευκό πέπλο στην κεφαλή.


Ήταν απόγευμα και η κοπέλα βρισκόταν στους αγρούς μαζί με μια μικρότερη φίλη της. Τα δυο κορίτσια άκουσαν ξαφνικά έναν παράξενο θόρυβο, κάτι σαν μακρόσυρτη πνοή ανέμου, σαν ένα ξαφνικό τρεμούλιασμα της γης. Φοβήθηκαν και άρχισαν να απαγγέλλουν προσευχές. Αίφνης, η επιβλητική μορφή μιας γυναίκας εμφανίστηκε ενώπιόν τους, όρθια και στητή, υψωμένη πάνω από έναν ογκώδη βράχο, χωρίς να αγγίζουν τα πόδια της το έδαφος.


Εντυπωσιασμένη η 13χρονη Μαρκέλλα από το παράδοξο θέαμα, απευθύνθηκε στη μορφή και είπε:


-Ωραία Κυρία, εάν έρχεστε εκ μέρους του καλού Θεού, πείτε μας το όνομά σας. Αλλά, εάν έρχεστε εκ μέρους του Διαβόλου, φύγετε γρήγορα από δω!


-Το όνομά μου θα σας το πω αργότερα. Αυτό που θέλω από σας είναι να επιστρέψετε σε τρεις μέρες.


Η φίλη της Μαρκέλλας τράπηκε σε φυγή κατατρομαγμένη. Έσπευσε στο σπιτικό της, τρέμοντας σύγκορμη, όπου αφηγήθηκε στη μητέρα της ότι είδε στους αγρούς μια πανέμορφη, γλυκιά κυρία, που εμφανίστηκε μυστηριωδώς.


Η Μαρκέλλα, ωστόσο, δεν πτοήθηκε. Εξιστορούσε σε όλους το καταπληκτικό της όραμα, χωρίς να παρουσιάζει κανένα ίχνος φόβου ή ταραχής. Και τρεις μέρες αργότερα, ανυπομονούσε να ξαναδεί την καλοσυνάτη μορφή στην ίδια ακριβώς θέση, όπως της είχε υποσχεθεί.


Πράγματι, λοιπόν, η Ωραία Κυρία εμφανίστηκε ξανά και της είπε:


-Εγώ είμαι η Μητέρα του Σωτήρος των ανθρώπων. Όποιος έχει πίστη, θα σωθεί. Όποιος δεν πιστεύει και κακολογεί, θα τιμωρηθεί.


Κατόπιν τούτου, κάθε μέρα στις 4 μ.μ. και στο ίδιο σημείο, η Παναγία εμφανιζόταν στη Μαρκέλλα, η οποία την ανέμενε εναγωνίως, προσευχόμενη ταπεινά, με την κεφαλή χαμηλωμένη, ενώ το πλήθος παρακολουθούσε το θαύμα που διαδραματιζόταν, χωρίς, όμως, να είναι σε θέση να βλέπει τη θεϊκή μορφή.


Ο Επίσκοπος της περιοχής, εν τούτοις, όταν πληροφορήθηκε τα διατρέξαντα, απέφυγε να εκφράσει γνώμη.


Η Μαρκέλλα ήταν ένα κορίτσι ήσυχο και αγαθό, με ωχρό πρόσωπο και μεγάλα γαλανά μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...