Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ελλάδα 2.0



1.Ζούμε την εξής πραγματικότητα: Μια κοπέλα δολοφονείται μπροστά σε αστυνομικό τμήμα επειδή κανείς από τους τέσσερεις αστυνομικούς δεν είχε την απαραίτητη εκπαίδευση ή το ενδιαφέρον να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ο ένας δε εξ αυτών υπό υπόταξη. Ο αρμόδιος υπουργός έχει, είπε στέλεχος της κυβέρνησης, έχει πολιτική ευθύνη μεν όχι ειδική ευθύνη δε όποτε δεν χρειάζεται να παραιτηθεί.

2.  Στα Τέμπη, μετά από όλα όσα έχουν γίνε γνωστά, μπαζώματα, μονταζιέρες κλπ, χθες ο εισαγγελέας έκανε ντου στα γραφεία του ΟΣΕ για να πάρει τις συνομιλίες από το σκληρό δίσκο των υπολογιστών, 13 μήνες μετά, που σημαίνει ότι δεν τις είχε ή έκρινε ότι αυτές που είχε ήταν παραποιημένες. Απάντηση κυβερνητικών στελεχών: η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει την έρευνά της(!). Κανείς δεν παραιτείται φυσικά, ο Καραμανλής χειροκροτείται ένθερμα στη Βουλή από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

3. Οι τιμές του ρεύματος διεθνώς πέφτουν αλλά στην Ελλάδα όχι. Γιατί; Επειδή οι πάροχοι χρεώνουν 500 εκατομμύρια στους λογαριασμούς για τις ρευματοκλοπες. Τα προηγούμενα 4 χρόνια μας έχουν χρεώσει 2,5 δις! Τι λέει ο υπουργός; Αφού έτσι κι αλλιώς τα πληρώνατε αυτά!!! Και όταν ρωτήθηκε αν τα πρόστιμα που θα πληρώσουν οι ρευματοκλέπτες όταν συλληφθούν θα επιστραφούν στους καταναλωτές, είπε όχι, αυτά είναι υπέρ του κράτους. Το καλύτερο; Αυτά τα 500 εκατομμύρια του Απριλίου δεν είναι από ρευματοκλοπές που έγιναν αλλά από αυτές που πιθανόν θα γίνουν. Έχετε ακούσει/διαβάσει κάτι; Αυτό ακριβώς. Φυσικά όλα για την κυβέρνηση είναι καλώς καμωμένα και λογικά. 

Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσους ψήφισαν, το γνωστό 41%, αλλά και σε αυτούς που "έστειλαν μήνυμα" πηγαίνοντας για καφέ τη μέρα των εκλογών και άφησαν να καθορίσει τη τύχη των εκλογών η μειοψηφία με τα γνωστά αποτελέσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...