Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Χτύπημα σε εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία από "οικοτρομοκρατική" οργάνωση

 


https://www.ot.gr/2024/03/05/diethni/germania-omada-aktiviston-anelave-tin-eythyni-gia-tin-empristiki-epithesi-stin-tesla/

H ομάδα Vulkan Group ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο με μια επιστολή 2.500 λέξεων στην οποία ισχυρίζεται ότι έβαλε τη φωτιά σε πυλώνα ηλεκτρισμού εξαιτίας της οποίας το εργοστάσιο ,που παράγει μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως, έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.


Σύμφωνα με επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστότοπο kontrapolis, η ομάδα Vulkan -η οποία κατατάσσεται στη Γερμανία ως αριστερή εξτρεμιστική- ήθελε να διαμαρτυρηθεί κατά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που συνίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μασκ, για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.


«Το εργοστάσιο μολύνει τα υπόγεια ύδατα και καταναλώνει τεράστιες ποσότητες από τον ήδη περιορισμένο πόσιμο υδάτινο πόρο για τα προϊόντα του», αναφέρεται στην επιστολή της ομάδας. «Η Tesla αποτελεί σύμβολο για τον “πράσινο καπιταλισμό».


Το εργοστάσιο Gigafactory της Tesla – το πρώτο της Ευρώπης – βρίσκεται εν μέρει σε περιοχή προστασίας του πόσιμου νερού και πολλοί κάτοικοι εκφράζουν φοβούς για την ποιότητά του.


Πρόσφατα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις, με στόχο να διπλασιάσει την παραγωγή, αλλά και τον αριθμό των εργαζομένων. Το ισχυρό συνδικάτο IG Metall χαιρέτισε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ωστόσο στα τοπικά ΜΜΕ εμφανίστηκαν καταγγελίες εργαζομένων ή απολυθέντων που επικρίνουν τις υπερβολικά «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις.


Ακόμα, η επέκταση του εργοστασίου προκαλεί επιπλέον αντιδράσεις καθώς αυτό συνεπάγεται την αποψίλωση περισσότερων από 100 εκταρίων δάσους.


Η αντίδραση Μασκ


Με ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter, ο Ιλον Μασκ αποκάλεσε τους διαδηλωτές «τους πιο ηλίθιους οικοτρομοκράτες στη Γη». Ο δισεκατομμυριούχος προχώρησε ακόμη περισσότερο, προβληματιζόμενος για το γιατί η ομάδα θα στόχευε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι εκείνα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα, αν το κίνητρό τους είναι η προστασία του περιβάλλοντος.


Η Tesla εκτιμά ότι η επέκταση θα αυξήσει τη δυναμικότητά της από περίπου 300.000 αυτοκίνητα σήμερα σε 1 εκατομμύριο ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...