Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Η ντροπή του κοινοβουλίου

 


Ακολουθεί μακρύ κείμενο, δυσάρεστο και επιθετικό κάπως και αφορά ξανά τα Τέμπη...

Αυτή την περίοδο, όταν μιλάμε, καλό είναι να μιλάμε για σοβαρά θέματα. Δε θα μπορούσα να βρω πιο σοβαρό θέμα από αυτό που συνέβη προχθές στη Βουλή. Αυτή τη παρωδία συζητήσεως για τα πορίσματα των κομμάτων για την τραγωδία των Τεμπών. Ναι, πάλι γι' αυτό θα γράψω σήμερα. Και υπάρχουν πολλά που θα γράψω οπότε όποιος βαριέται ας πάει παρακάτω. Από πού να το πιάσεις και από πού να το αφήσεις το θέμα; Από το ότι τα έδρανα της Βουλής ήταν άδεια ενώ όλοι ήξεραν ότι θα παραβρεθούν και οι συγγενείς των θυμάτων; Γεγονός που από μόνο του είναι λόγος για να πάει ο κάθε αρχιτεμπέλαρος βουλευτής και να δώσει το παρόν στη συζήτηση; Να πω για το απαράδεκτο σόου που έδωσαν ο απεχθής Μαρκόπουλος(πρόεδρος της εξεταστικής και ο άνθρωπος που έληξε τις εργασίες της πριν πάρουν στα χέρια τους οι βουλευτές τη δικογραφία); Αυτός ο τύπος που προκαλεί συνεχώς τον τελευταίο καιρό με τη συμπεριφορά του; Για τον Βελόπουλο που θεώρησε ευκαιρία τη προχθεσινή συζήτηση για να απαντήσει στον Κασσελάκη; Για τον πολύ μικρό άνθρωπο Κ. Αχ. Καραμανλή, υπουργό μεταφορών όταν έγινε το δυστύχημα, που επέλεξε να μην πάει στη Βουλή στη συζήτηση που αφορούσε αυτόν και τους χειρισμούς του ουσιαστικά αλλά κρύφτηκε σαν δειλός για άλλη μια φορά. όπως με την ψευτοπαραίτησή του και την επανακάθοδό του στις εκλογές, σίγουρος για τις ψήφους των Σερραίων;

Για τον πρωθυπουργό που προτίμησε να πάει να υποδεχτεί...ελικόπτερα; Έχουν καταλάβει όλοι αυτοί τι στην ευχή έχει συμβεί; Θεωρούν πως έχουν την δυνατότητα να απαξιώνουν με τέτοιο τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων μιας τραγωδίας που οι ίδιοι προκάλεσαν; Αν δεν μπορούν αν αντέξουν τις ευθύνες ας πάνε σπίτια τους και ας βάλουν άλλους στη θέση τους. Δε θα λείψουν και σε κανέναν. Αν μη τι άλλο όφειλαν σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων. Το λιγότερο. Αλλά με τέτοιο λαό που κοιμάται όρθιος και ξυπνάει μόνο σε κανένα λάθος πέναλτι στο ποδόσφαιρο και ασχολείται με survivor και άλλες ανοησίες, βρίσκουν κα τα κάνουν. 

Και κάτι τελευταίο. Είναι γνωστό πως τα κόμματα δουλεύουν και με στρατούς τρολ που κάνουν επιθέσεις διαδικτυακά σε όσους δε χωνεύουν ή θεωρούν απειλή για το κόμμα τους. Έτσι λοιπόν κάνουν και με τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτό είναι εκτός από ανήθικο και απαράδεκτο στα όρια του σαδιστικού. Τα κόμματα λοιπόν, κυρίως αυτό της κυβέρνησης στη παρούσα περίπτωση πέρα από την ασέβεια που έδειξε χθες, από τους 158 βουλευτές στη Βουλή βρέθηκαν...20, φροντίζει και καθημερινά να δείχνει αυτή την ασέβεια με άλλους πιο χυδαίους τρόπους. 

Αλλά κι επειδή διαβάζω (από τα παραπάνω τρολ, από κανονικούς πολίτες, δε ξέρω ο Έλληνας είναι ικανός για απύθμενη βλακεία) για κομματική εκμετάλλευση και κάτι άλλα σχόλια ότι οι συγγενείς των θυμάτων δεν πρέπει να αφήνουν τα κόμματα να εμπλακούν στην υπόθεση να εξηγήσω λίγο την κατάσταση, διότι στην Ελλάδα σήμερα πρέπει να εξηγείς και τα πιο απλά και λογικά πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι, έβαλαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε ένα τραίνο, ασφαλές όπως διαβεβαίωνε τότε ο υπουργός μεταφορών, και αντί αυτοί να φτάσουν στον προορισμό τους, τους επεστράφησαν είτε σε κομμάτια είτε σε άμορφες μάζες. Η Καρυστιανού, που ακούει τα περισσότερα, έχασε την κόρη της. Και μια ολόκληρη κυβέρνηση μαζί με το σύστημα από ΜΜΕ, δικαστικούς,  δημοσιογράφους, τρολ και άλλους παράγοντες, προσπαθούν να τους πείσουν ότι ήταν η κακιά η ώρα! Αυτοί οι άνθρωποι από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν να πρέπει να τα βάλουν με ένα σύστημα πανίσχυρο, άγνωστο σε αυτούς πως δουλεύει, που πάει να τους βγάλει και τρελούς από πάνω. Και κάθεται ο καθένας από εμάς, που δεν μπορούμε να φανταστούμε καν τι σκέφτονται οι άνθρωποι αυτοί να βγάζει θεωρίες από τον πισινό του και να λέει γιατί ήταν μαζί τους ο τάδε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΚΕ ή δε ξέρω ποιου άλλου κόμματος. Ρε είστε καλά; Και με τον Ερντογάν αγκαλιά θα πήγαινα στην Ευρωβουλή αν χρειαζόταν. Με τους Ταλιμπάν. Με εξωγήινους. Άκου τι βρήκαν να πουν ορισμένοι. Δε τους φτάνει ο πόνος τους, δε τους φτάνει αυτός ο Γολγοθάς που περνάνε κάθε μέρα, πρέπει να διαβάζουν και τις ανοησίες του κάθε εξυπνάκια αυτής της χώρας.

Δε ξέρω πόσοι το διαβάσατε μέχρι τέλους αλλά αυτό το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αξίζει να θυσιάζουμε λίγη ώρα για να διαβάζουμε ή να γράφουμε έστω και κακογραμμένα κείμενα σαν κι αυτό για να ξέρουν και οι άθλιοι πολιτικοί ότι δεν το αφήνουμε να περάσει έτσι αλλά και οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων(δε ξέρεις ποιος διαβάζει τι στο διαδίκτυο) πως δεν είναι μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...