Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Στόχευση πεινασμένων αμάχων στη Γάζα

 


https://www.presstv.ir/Detail/2024/03/12/721753/Gaza-City-aid-trucks-Israel-flour-massacre

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν μέσα σε δύο εβδομάδες περισσότερους από 400 απελπισμένους Παλαιστίνιους που περίμεναν στις ουρές για να λάβουν σωτήρια βοήθεια για τις οικογένειές τους στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Γάζας.


Το γραφείο τύπου ανέφερε σε ανακοίνωση την Τρίτη ότι άνθρωποι περίμεναν τα φορτηγά βοήθειας στον κυκλικό κόμβο Κουβέιτ στην πόλη της Γάζας σήμερα το πρωί όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος τους επιτέθηκαν.


Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.


Η τελευταία επίθεση σε πεινασμένους ανθρώπους στην πόλη της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων μετά τη «σφαγή του αλευριού».


Η σφαγή του αλευριού συνέβη στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων που προσπαθούσαν να λάβουν βοήθεια από ένα φορτηγό τροφίμων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης της Γάζας.


Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα.


Ο επικεφαλής του γραφείου τύπου  της Γάζας, Salameh Marouf, δήλωσε την Τρίτη ότι το Ισραήλ επιμένει «να στοχεύει όσους αναζητούν τα προς το ζην για τα παιδιά τους για να ικανοποιήσουν την πείνα τους και βαθαίνει την πολιτική της λιμοκτονίας του λαού μας».


Επέκρινε τη διεθνή κοινότητα «για την έλλειψη αποφασιστικότητας να τερματίσει τα δεινά του λαού μας μέσω της κατάπαυσης του πυρός και της επαρκούς ροής βοήθειας».


«Αυτό που ενθαρρύνει την κατοχή να συνεχίσει αυτό το έγκλημα είναι η συμμόρφωση της διεθνούς κοινότητας».


Η Βόρεια Γάζα έχει αποκοπεί σε μεγάλο βαθμό από την υπόλοιπη επικράτεια από τότε που το καθεστώς άρχισε τις εχθροπραξίες στις αρχές Οκτωβρίου. Ο αποκλεισμός έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο χείλος του γκρεμού.


Οι πυροβολισμοί σε μεγάλα πλήθη πεινασμένων είναι το τελευταίο επεισόδιο στον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 31.000 ανθρώπους στην πολιορκημένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...