Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Η Παναγία όλου του κόσμο

 


https://anastasiosk.blogspot.com/2023/05/blog-post_677.html

Θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Βελόπουλο, ο οποίος στην προσπάθειά του να πουλήσει χριστεμπορικό σανό, έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί και πάλι αυτή η γλυκιά -πλην ξεχασμένη- θεολογία του πανανθρώπινου μηνύματος της Ενσάρκωσης του Κυρίου.


Κι αν πάλι κάποιοι δεν αντέχουν την αλήθεια της οικουμενικότητας του Χριστιανισμού και μάχονται για την τζεφιρελοποίηση του Χριστού, ας παραπονεθούν στους Πατέρες της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου (787), που δογμάτισαν ότι δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει πώς ακριβώς ήταν η εξωτερική μορφή του Χριστού και της Παναγίας, καθώς οι εικόνες κοινωνούν με το πρωτότυπο κατά το όνομα και μαρτυρούν την αλήθεια της Ενσάρκωσης.


Έξτρα παραπονάκια στον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, που χαρακτήρισε τις εικόνες βιβλία των αγραμμάτων.


Και οι αγράμματοι μαθαίνουν να διαβάζουν στη γλώσσα τους...


ΥΓ: Οι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι χρησιμοποιούν στην Αφρική και τις γνωστές, βυζαντινές μας εικόνες και τις δικές τους, τις αφρικανικές απεικονίσεις. Όταν πρωτοπήγαν μόνο με το λευκό Χριστό, οι ντόπιοι τον απέφευγαν. Δυστυχώς για αυτούς, τούς θύμιζε τους λευκούς δουλεμπόρους, που τους σκότωσαν και σκλάβωσαν την οικογένεια!


Παναγιώτης Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...