Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Φλυαρίες

 


Ένα από τα πλέον ενοχλητικά και αντιφατικά θα έλεγε κανείς στοιχεία της ανθρωπότητας είναι πως αυτοί που έχουν κάτι να πουν σπανίως μιλάνε και για να τους ακούσεις πρέπει πρώτα να τους αντιληφθείς, να τους προσέξεις και να πάρεις κάτι από αυτά που με τις πράξεις τους κυρίως αφήνουν να φανερωθούν. 

Από την άλλη όσοι δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα το σημαντικό ή ενδιαφέρον, έχουν μια τάση προς ακατάσχετη φλυαρία και βροντερή -ίσως ακριβέστερα πομπώδη- φωνή. 

Το πιο απογοητευτικό είναι ότι ελάχιστοι ασχολούνται με τους πρώτους ενώ οι δεύτεροι βρίσκουν πάντα κοινό έτοιμο να τους ακούσει και να τους ακολουθήσει...

1 σχόλιο:

  1. Αυτο που αναφερεις νομιζω οτι το ελεγε και ο Πλατωνας. Δηλαδη οτι πολλοι ανθρωποι μιλανε για να μιλανε χωρις ουσιαστικα νε εχουν να πουν κατι. Δηλαδη να εχουν να πουν κατι ουσιωδες. Κατι που μπορει να φαινεται ισως παραδοξο ειναι οτι καμοια φορα αυτοι που πολυλογουνε για να το παιξουν παντογνωστες μπορει να πεταξουν και καποιες κουβεντες που ειναι και σωστες ασχετα με το εαν τις πιστευουν οι ιδιοι η εαν εφαρμοζουν τα λεγομενα τους. Το γεγονος οτι ο Χριστος ελεγε στους μαθητες του εαν το μεταφερω σωστα στο να ακουνε τα λογια των φαρισσαιων οσον αφορα τη τηρηση των εντολων του Θεου αλλα αλλα να μη πρατουν τις ιδιες πραξεις με αυτους υποδηλωνε αυτο το πραγμα υποθετω. Απο μια ακατασχετη φλυαρια μπορει καποιος να κρατησει μονο τα χρησιμα εφωσον υπαρχουν βεβαια. Εαν θυμονουμε με τη φλυαρια καποιων ανθρωπων τοτε θα πρεπει να προβληματιστουμε εμεις οι ιδιοι για τους δικους μας τους εαυτους. Γιατι θυμωνουμε αραγε? Αναγνωριζουμε οτι η συμπεριφορα αυτων των ανθρωπων ειναι λαθος και θελουμε να τους διορθωσουμε γιατι τους αγαπαμε η μηπως αραγε υποσυνειδητα μεσα μας ζηλευουμε αυτους τους ανθρωπους για τη "παντογνωσια" τους? Η φλυαρια και μαλιστα η ακατασχετη φλυαρια που δεν φερει τιποτα χρησιμο σαφεστατα και ειναι ενοχλητικη αλλα δε ξερω εαν ειναι περισσοτερο ενοχλητικο καποιοι ανθρωποι να λεμε και να ξαναλεμε τα ιδια και τα ιδια και ενδεχομενως ετσι να κατανταμε κουραστικοι. Ξερεις Παπα-Κωστα εμενα προσωπικα δε με ενοχλουν τοσο οι ανθρωποι που "μιλανε" και "λενε" η τα ξερουν "ολα" η "πολλα". Δυστυχως οι περισσοτεροι ανθρωποι εχουμε γινει ετσι. Αυτο που αληθινα με ενοχλει ειναι οτι πολλοι ανθρωποι ξερουν να ανοιγουν μονο το στομα τους να "λενε" αλλα οχι και το ΧΕΡΙ τους για να ΔΩΣΟΥΝ. Βεβαια το να δινεις στους αλλους αυτο απο μονο του δεν ακουμπαει τη τελειοτητα. Ωστοσο το θεωρω θρασος να ξερουν οι ανθρωποι μονο να "λενε" και να "συμβουλευουν" τους αλλους αλλα τα λογια τους να μην εχουν και καποιο "αντικρυσμα". Τη λεξη "αντικρυσμα" την εβαλα σε εισαγωγικα γιατι οι πραξεις προσφορας δε πρεπει να γινονται για να αποδειξουμε κατι στο Θεο, στους αλλους ακομη και στους εαυτους μας αλλα γιατι ωφειλει να το θεωρει ο καθε ανθρωπος καθηκον του να προσφερει και στους αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...