Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Τα ωραία χρόνια

 


Θυμάμαι με νοσταλγία τη δεκαετία του '90...Πόσα μεγαλειώδη πράγματα έγιναν εκείνη την εποχή...Πόσο πολύ προχώρησε η χώρα...Τι ωραία που ξεδιπλώθηκε η κοινωνική και εξωτερική της πολιτική. Εκσυγχρονιστήκαμε, παραδώσαμε τον Οτσαλάν, γκριζάραμε το Αιγαίο με τα Ίμια, έγινε αναδιανομή του πλούτου με το χρηματιστήριο, δηλαδή έπεισαν ανόητους της μεσαίας τάξης να βάλουν τα χρήματά τους στο χρηματιστήριο για να τα αρπάξουν αυτοί που πάντα τα αρπάζουν, όλα αυτά με την κάλυψη μεγάλων δημοσιογράφων στα ιδιωτικά κανάλια(ακόμα και σήμερα μεγάλους και σοβαρούς μας τους παρουσιάζουν αυτούς), που σε κάθε ένα από αυτά τα κατορθώματα πανηγύριζαν και μας έκαναν μάθημα πως έπρεπε να είμαστε περήφανοι για όλα αυτά τα όμορφα που συνέβαιναν. Τι ωραία που ήταν τότε, η εποχή της αφθονίας, οι πρώτοι άστεγοι άρχισαν να εμφανίζονται στο κέντρο της Αθήνας, κάποιοι που πούλησαν χωράφια και κοπάδια για να παίξουν στο χρηματιστήριο έπεφταν από τις ταράτσες και τους πάνω ορόφους των κτιρίων από απόγνωση. Τι όμορφες εποχές. Κι εκείνη η απεριόριστη σπατάλη τα πρώτα χρόνια του 2000. Ολυμπιακοί Αγώνες, λάμψη, φώτα, μεγαλεία και μετά ο σεμνός και ταπεινός λογαριασμός. Και οι ίδιοι δημοσιογράφοι στα ίδια κανάλια να μας λένε τι θαυμάσια χώρα που είμαστε και τι έξυπνοι κάτοικοι που προσαρμοστήκαμε στο ευρώ. Και οι ορδές των ηλιθίων να χειροκροτούν...Ωραίες εποχές πραγματικά. Τουλάχιστον σήμερα δεν έχουμε ψευδαισθήσεις πια...ή μήπως έχουμε ακόμα μερικές;


3 σχόλια:

  1. Εμενα προσωπικα με προβληματιζει κατι αλλο! Παντοτε απο πριν συμβουν ολες αυτες οι καταστροφες εμφανιζονται καποιοι ανθρωποι που "προβλεπουν" τι θα συμβει και βγαινουν και προοιδοποιουν το κοσμο για τις επικειμενες καταστροφες και ο πολυς κοσμος καθεται και τους παιρνει στο ψιλο, τους κοροιδευει και τους λεει "καταστροφολογους", "γραφικους" και "συνομωσιολογους" επειδη πολυς κοσμος φοβαται να ακουσει για επικειμενες καταστροφες οχι επειδη θελει να ειναι αισιοδοξος αλλα επειδη δε θελει να ζει ρεαλιστικα αλλα θελει να ζει με φαντασιωσεις. Αυτοι που "προβλεπουν" αυτες τις επικειμενες καταστροφες δεν ειναι ουτε Προφητες ουτε Αγιοι ουτε "μελλοντολογοι" ουτε ανθρωποι που ασχολουνται με μαντεια και οιωνοσκοπεια αλλα ειναι ανθρωποι που εχουν καταλαβει ενα πολυ βασικο μαθημα. Και αυτο το μαθημα ειναι οτι η ιστορια πολλες φορες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Γεγονοτα που συνεβησαν στο μακρινο ξεχασμενο παρελθον συνεβησαν και στις μερες μας. Οπως υπηρχαν ανθρωποι που θελουν να χειραγωγουν τους ανθρωπους στο παρελθον ετσι υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να χειραγωγουν τους αλλους και στις μερες μας. Η χειραγωγηση δεν εχει να κανει μονο με την επιβολη του φοβου ο οποιος φοβος στηριζεται στην ΑΓΝΟΙΑ αλλα εχει να κανει και με κατι αλλο πολυ πιο βασικο. Εχει να κανει με τον ελεγχο των βασικων βιοτικων αναγκων του ανθρωπου αλλα και με τη δημιουργια επιπροσθετων αναγκων που κανουν τη ζωη του ανθρωπου περισσοτερο πολυπλοκη. Βεβαι τωρα θα μου πει καποιος οτι αυτο εγινε περισσοτερο στην εποχη μας με τη ραγδαια αναπτυξη της τεχνολογιας αλλα ουσιαστικα για να αναπτυξουνε καποιοι τη νοοτροποια του υλικου ευδαιμονισμου θα πρεπει να δινουν εναυσματα στους ανθρωπους να επικεντρωνουν τη σκεψη τους στο πως θα ικανοποιησουν οχι μονο τις βασικες τους αναγκες αλλα και τα ΠΑΘΗ τους. Η νοοτροποια της ικανοποιησης των παθων υπαρχει απο πολυ παλια και ουσιαστικα υπαγεται σε αυτο που ονομαζει ο Χριστος ως κοσμικο φρονημα. Η καλοπεραση που εξασφαλιζει "ευκολες" λυσεις στον ανθρωπο χωρις να κουραστει για να πετυχει κατι στη ζωη του. Πολλοι ανθρωποι απομακρυνθηκαν απο την Εκλλησια στις μερες μας επειδη εχασαν την εμπιστοσυνη του στο κληρο λογω αυτων των γεγονοτων που εχουν συμβει προσφατα αλλα και πολλων αλλων γεγονοτων που συμβαινουν απο παλαιοτερα. Καποιοι για ολα αυτα που συνεβησαν τα τελευταια χρονια και που συμβαινουν ακομα μιλαγανε στην αρχη για "θεωριες συνομωσιας" και τωρα αλλοι βγαινουν και το παιζουν μετα συγχωρεσεως "μετα Χριστον προφητες" και αλλοι σιωπουν και δεν εχουν το θαρος να παραδεχτουν οτι εσφαλαν και να ζητησουν συγνωμη για να μη δικαιωσουν τους λεγομενους "γραφικους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαια θα πουνε καποιοι οτι ωφειλαμε να κανουμε υπακοη στους νομους της πολιτειας αφου οι Χριστιανοι ωφειλουν να υπακουν στους νομους του κρατους εφωσον οι νομοι αυτοι δεν αντιτιθονται στη πιστη τους στο Χριστο οπως αναφερει ο Αποστολος Παυλος και οι Υπολοιποι Αγιοι εφωσον το μεταφερω σωστα. Ο Χριστιανος ωφειλει να υπακουει στους νομους του κρατους γιατι στην αντιθετη περιπτωση θα δειξει με την ανυπακοη του αλλαζονικη συμπεριφορα αλλα η υπακοη στους ανθρωπινους νομους δε συνεπαγεται και εθελοτυφλισμο στη διαφθορα που επιφερει η ανθρωπινη εξουσια. Ο Χριστος ο ιδιος δεν αντιτιθεται στις ανθρωπινες εξουσιες αυτες καθ'εαυτες αφου ολες οι εξουσιες απο Αυτον πηγαζουν ακομη και οι κοσμικες εξουσιες αλλα ο Χριστος αντιτιθεται σε καθε μορφη διαφθορας η οποια ειναι αμαρτια. Στην Αρχαια Εκλλησια οι Χριστιανοι διωκοντουσαν απο του κρατος χωρις ουσιαστικα να απειλουνε αυτοι οι ιδιοι την εκαστωτε εξουσια ως κοσμικοι επαναστατες επειδη ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΣ τροπος ζωης τους αυτος απο μονος του αποτελουσε "σκανδαλο" για το κοσμικο φρονημα και τη διαφθορα που υπηρχε εκεινη την εποχη απο τα διαφορα χαμηλα κοινωνικα στρωματα μεχρι τα υψηλα κλιμακα της υψηλης εξουσιας. Καποι στιγμη τελικα η Ρωμαικη Αυτοκρατορια εκχριστιανιστηκε και εγινε η Ρωμανια και οι πεισσοτεροι απο τους Αυτοκρατορες που περασαν απο την ιστορια της Ρωμανιας ηταν Χριστιανοι εφωσον λεω σωστα και καποιοι ηταν ακομη και Αγιοι παρα το γεγονος οτι ειχαν και πολιτικη και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ εξουσια. Ομως για να μη γελιομαστε πλεον στην εποχη μας η Ρωμανια δεν υπαρχει πλεον ως Κρατος με νομους και με Αυτοκρατορες που ειχαν ΑΛΗΘΙΝΟ κοσμικο φρονημα αλλα η Ρωμανια υπαρχει μονο ως ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ο οποιος υφισταται μοναχα σε οσους ειναι θεματοφυλακες αυτου του πολιτισμου. Στις μερες μας υπαρχουν πολλα διαφορετικα κρατη με ξεχωριστους νομους το καθε ενα και με ηγετες που ασχετως οτι μπορει καποιοι απο αυτους να δηλωνουν "Χριστιανοι" ουσιαστικα να μην ειναι αληθινοι Χριστιανοι. Εκτος των αλλων αμα οι ηγετες των κρατων εχουν ΜΟΝΟ πολιτικη και οχι ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ειναι πολυ ευκολο ολοι αυτοι οι ηγετες να εχουν αμεσες επιρροες και να υπακουνε ουσιαστικα σε ανθρωπους που ελεγχουν τη παγκοσμια οικονομια αυτου του πλανητη. Οποτε αυτο σημαινει οτι και οι πολιτες αυτου του κοσμου κανουν εμμεση υπακοη οχι στους πολιτικους ηγετες και στους νομους αλλα στους ανθρωπους εκεινους που ελεγχουν τη παγκοσμια οικονομια. Οποτε οσοι μιλανε περι υπακοης στους ανθρωπινους νομους θα πρεπει να αναλογιστουν εαν οντως υφισταται υπακοη στη πολιτεια η εαν υφισταται υπακοη στα συμφεροντα ανθρωπων που δεν ενδιαφερονται ουτε για το Χριστιανισμο, ουτε για ανθρωπινες αξιες και οτε για την ανθρωπινη ζωη. Για να κλεισω το θεμα θελω να αναφερω οτι το χρεος ολων μας ειτε κληρικων ειτε λαικων ειναι να υπακουμε στις ανθρωπινες εξουσιες αλλα οχι να εθελοτυφλουμε η και να σκυβουμε το κεφαλι στη διαφθορα που επιφερει η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της ανθρωπινης εξουσιας επειδη καποιοι εχουν τη δυνατοτητα να χειραγωγουν και τις βασικες μας αναγκες αλλα και τα παθη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηθελα να γραψω προς τη μεση του κειμενου "με νομους και με Αυτοκρατορες που ειχαν ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ και εγραψα κατα λαθος ΚΟΣΜΙΚΟ φρονημα! Ζητω Συγγνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...