Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

«Εσείς δώστε τους να φάνε»

 


https://anastasiosk.blogspot.com/2024/02/blog-post_628.html#more

Να  βγούμε,  να  βγούμε,  για  να  προσφέρουμε  σε  όλους  τη  ζωή  του  Ιησού  Χριστού.  Επαναλαμβάνω  εδώ προς  όλη  την  Εκκλησία  αυτό  που,  πολλές  φορές,  είπα στους ιερείς και λαϊκούς του Μπουένος Άιρες: προτιμώ μια Εκκλησία καταπονημένη, πληγωμένη και λερωμένη, επειδή βγήκε στους δρόμους, παρά μια Εκκλησία άρρωστη από την κλεισούρα και την άνεση να στηρίζεται στις ασφάλειές της. Δεν θέλω μια Εκκλησία που αγωνιά για να βρίσκεται στο κέντρο και η οποία καταλήγει να είναι εγκλωβισμένη μέσα σε μια σύγχυση από ιδεοληψίες και διαδικασίες. Αν κάτι πρέπει, πολύ σωστά, να μας ανησυχεί και να απασχολεί τη συνείδησή μας, είναι ότι πολλοί αδελφοί μας ζουν χωρίς τη δύναμη, το φως και την παρηγοριά της φιλίας με τον Ιησού Χριστό, χωρίς μια κοινότητα πίστεως για να τους υποδέχεται, χωρίς έναν ορίζοντα νοήματος και ζωής.


Περισσότερο από το φόβο μην κάνουμε λάθος, ελπίζω να μας παρακινεί ο φόβος μην εγκλωβιστούμε στις δομές που μας δίνουν μια ψεύτικη προστασία, στους κανόνες που μας μεταμορφώνουν σε αμείλικτους δικαστές, στις συνήθειες μέσα στις οποίες αισθανόμαστε ήσυχοι, ενώ έξω υπάρχει ένα πλήθος πεινασμένων και ο Ιησούς μας επαναλαμβάνει ακατάπαυστα: «Εσείς δώστε τους να φάνε» (Μκ. 6,37).

Πάπας Φραγκίσκος

2 σχόλια:

  1. Ελάτε τώρα που θα επικαλεστούμε τον αρχιαιρεσιαρχη για να πάρουμε μαθήματα χριστιανικής ζωής!!!!!! Αρκεί ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο τρόπος που φέρθηκε όταν έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Εμείς ούτε κράτος έχουμε, ούτε τράπεζες δικές μας, ούτε κολλητιλικια με τα καλά παιδιά π.χ. της Νάπολης κτλ. Ούτε, πολύ περισσότερο, σχετικισμό που προσαρμόζει την Αλήθεια -Χριστο ανάλογα με το που φυσάει ο πολιτικός/ιδεολογικός άνεμος μη τυχόν και χάσουμε...πελατεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επικαλεστώ όποιον θέλω αφού δικό μου είναι το blog και ό,τι θέλω ανεβάζω. Οπότε θα επικαλούμαι όποιον τα λέει -κατά τη γνώμη μου- σωστά. Καλά, ας κοιτάξουμε τις καμπούρες μας κι ας αφήσουμε τους αιρεσιάρχες να δουν τις δικές τους.

      Διαγραφή

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...