Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Ε, όχι και όλοι ίδιοι...

 


Πολύ με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που όταν τους μιλώ για πολιτική μου απαντούν: "Έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι". Δε θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο. Άκου όλοι ίδιοι είναι! Απλά έχουν κάποιες κοινές θέσεις σε θέματα κοινωνίας, οικονομίας, παιδείας, εξωτερικής πολιτικής, επενδύσεων, ελέγχου των media κλπ. Κοιτάξτε όμως πόσο διαφορετικά λένε αυτά τα ίδια πράγματα...

4 σχόλια:

  1. Το τσουβάλιασμα είναι γενικότητα και η γενικότητες είναι ηλιθιότητα. Μπορεί όλα τα παραπάνω που αναφέρεις, ή μπορεί ακόμα να ακολουθούν τις γραμμές του εκάστοτε αρχηγού τους, κόμματος κλπ. Διότι αν αρχίσουν να τσινάνε το πιθανότερο να χάσουν τις θέσεις τους. Μην ξεχνάμε ότι η πολιτική έγινε καριέρα, επάγγελμα σε μεγάλο ποσοστό. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί όταν βγαίνουν από κει έχουν πολλαπλασιάσει τις περιουσίες τους. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι τέλος πάντων. Αλλά το "όλοι το ίδιο είναι"…τότε και όλοι οι γιατροί είναι το ίδιο, όλοι οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και πάει λέγοντας. Ακόμα και όλοι οι ηλίθιοι δεν είναι το ίδιο.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μου αρέσει το τσουβάλιασμα. Παρ' όλα αυτά, τα κόμματα εξουσίας(όποια κι αν είναι αυτά)είναι υπερβολικά όμοια σε συμπεριφορά και λίγο πριν αναλάβουν εξουσία και αφού την αναλάβουν. Έχουν μια ευκολία να ρίχνουν βάρυ και ευθύνες στον λαό(που τα ψήφισε) και να διώχνουν τις ευθύνες από πάνω τους(που της ζήτησαν όταν ζήτησαν να κυβερνήσουν) και τελικά ασκούν και τις ίδιες πολιτικές με διαφορετικό περιτύλιγμα...Η διαφορά με τους κλάδους εργασίας που αναφέρεις είναι ότι οι κλάδοι, αντίθετα με τα κόμματα, δεν έχουν συλλογική συμπεριφορά, είναι άλλο πράγμα τελείως.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, είναι άλλο πράγμα, παρόλα αυτά έχω ακούσει αρκετές φορές τη σύνδεση γι αυτό και το έβαλα. Όταν γενικεύεις, στο τέλος τα παίρνει όλα η μπάλα.
      Όσο για τα κόμματα τι να πρωτοπεί κανείς, μόνο το νόμο περί μη ευθύνης να πούμε, αρκεί.
      Όσο για τις πολιτικές που ακολουθούν, να αναφέρω μόνο τα της παιδείας, ο καθένας που ερχόταν πάνω τουλάχιστον από όσο θυμάμαι τα άλλαζε όπως του κάπνιζε αναλόγως ή τα άφηνε στο χάλι τους μη τυχόν και έχει το λεγόμενο "πολιτικό κόστος", ψήφους δηλαδή. Πόσες φορές έχουν αλλάξει τα συστήματα εξετάσεων, μαθήματα, βιβλία κλπ. Διαχρονικά αυτό έως και σήμερα.
      Π

      Διαγραφή
    3. Ε,όχι...μη γενικεύουμε τις γενικεύσεις...

      Διαγραφή

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...