Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Φανατικός



 "Κύριον δὲ τὸν Θεὸν ἁγιάσατε ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν, ἕτοιμοι δὲ ἀεὶ πρὸς ἀπολογίαν παντὶ τῷ αἰτοῦντι ὑμᾶς λόγον περὶ τῆς ἐν ὑμῖν ἐλπίδος μετὰ πραΰτητος καὶ φόβου"

"Τον Κυριον δε και Θεόν δοξάσατε και λατρεύσατέ τον ως άγιον μέσα στις καρδιές σας. Να είσθε δε πάντοτε έτοιμοι, δια να απολογήσθε υπέρ της αληθείας εις καθένα, που σας ζητεί απόδειξιν δι' αυτά, που πιστεύετε και ελπίζετε να απολαύσετε εκ μέρους του Θεού, χωρίς να φανατίζεσθε και να εξάπτεσθε."


Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας από εκείνους που την υπερασπίζονται με φανατισμό και εξαλλοσύνη. Αυτοί προσβάλλουν την αλήθεια περισσότερο ακόμα και από τους πολεμίους της αφού στη προσπάθεια τους να την υπερασπιστούν στη πραγματικότητα την υποσκάπτουν. Ένας έξαλλος και φανατισμένος υπερασπιστής της αλήθειας δίνει πάντα πλεονέκτημα στον πολέμιο της αλήθειας ανεξάρτητα αν αυτός είναι πράος ή νευρικός. Στη πρώτη περίπτωση οι ακροατές θα τον προτιμήσουν και στη δεύτερη θα τους θεωρήσουν και τους δύο το ίδιο. Το χειρότερο είναι πως ο φανατισμένος  ποτέ δε παραδέχεται τον φανατισμό του. Τον ονομάζει είτε πιστότητα είτε ιερή αγανάκτηση. 

Η αλήθεια δεν υποστηρίζεται με λόγια. Η αλήθεια υποστηρίζεται με έργα. Αν τα έργα μας εμπνέονται από αυτήν τότε όσοι μας κατακρίνουν στο τέλος ρεζιλεύονται χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε καν το στόμα μας. Δυστυχώς όμως οι πιο διαπρύσιοι υποστηρικτές και υπερασπιστές της αλήθειας λίγη έως καθόλου σχέση έχουν πραγματικά με αυτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...