Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Διάλογος και πολιτισμός

 


Όποιος δεν είδε τον τελευταίο, ας τον πούμε, διάλογο ανάμεσα σε Άδωνη Γεωργιάδη και Νάσο Ηλιόπουλο δεν έχει ιδέα από πολιτικό πολιτισμό και συζήτηση επιπέδου. Οφείλει, επιπλέον, να πάει και μόνος του να απεμπολήσει το δικαίωμα για να μετέχει της εκλογικής διαδικασίας διότι δεν είναι πολίτης αλλά ιδιώτης. Διότι εδώ ομιλούμε για μια υψηλών απαιτήσεων ανταλλαγή απόψεων. Και τι δεν είχε το μενού: Παρακολουθήσεις, Εβραίους, Πλεύρη, κλόουν, Τσαουσέσκου και Στάλιν, Κνίτες, άθλια υποκείμενα, 70000 σταυρούς και κάμποσα ακόμα όμορφα στοιχεία πολιτικού πολιτισμού που μου διαφεύγουν τώρα. Φυσικά ο ένας που είπε τον άλλον κλόουν αρνήθηκε να το πάρει πίσω και ο άλλος αφού δεν ήθελε να πει το κοινό του ότι: "πω πω τι του είπε" τον αποκάλεσε άθλιο υποκείμενο αυτόν και το κόμμα του!

Πραγματικά χρόνια είχα να διασκεδάσω έτσι όπως και πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι σίγουρα ως άλλοι θεατές μονομαχιών έχουν επιλέξει και αυτόν που υποστηρίζουν. Όμως σε αντίθεση με τις ρωμαϊκές μονομαχίες όπου ο ένας από τους δύο μονομάχους έμενε ζωντανός και ο άλλος έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα κι έτσι ξέραμε ποιος νίκησε, εδώ οι αφισιονάδος του κάθε κόμματος ονομάζουν νικητή τον δικό τους ο οποίος αντί να ασχοληθεί με επιχειρήματα και γεγονότα και άλλες βαρετές αηδίες έλουσε περισσότερο τον αντίπαλο και το κόμμα του. Αν θέλετε τη γνώμη μου νομίζω ότι ο Γεωργιάδης πήρε αυτό τον γύρο αφού μας μέτρησε τους 70000 σταυρούς που παίρνει κι έτσι ξέρουμε σίγουρα πόσους ηλίθιους έχει η περιφέρειά του. Η οποία περιφέρειά του -η άλλη- όλο και μεγαλώνει. Από την άλλη και ο άλλος, ο Ηλιόπουλος μπορεί να πει πως κέρδισε. Αυτό το  γλυκούλι στυλάκι που έχει, με τα γυαλάκια και την απαλή φωνή με την οποία έλεγε για φασίστες κλόουν και Εβραίους του δίνει πόντους. Ναι. Βέβαια. Έτσι λοιπόν εμείς διασκεδάζουμε με αυτούς που τσακώνονται τώρα στις τηλεοράσεις και αυτοί θα διασκεδάζουν με τις θέσεις και τους μισθούς που θα πάρουν χάρη στη ψήφο μας μετά τις εκλογές. Ούρα! Ούρα! Ούρα!(hurray επί το αγγλικότερον, κραυγή θριάμβου). Ξέρω, να τα πάω για εξέταση... Και αν αναρωτιέστε ποιο ήταν το θέμα που περιέλαβε όλα τα παραπάνω στοιχεία, θα σας γελάσω. Κάτι με την οικονομία και την ενέργεια νομίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...