Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Ιδιοφυής σχεδιασμός

 



Νομίζω πως ο Έλληνας βγαίνει από το σπίτι του για ένα και μόνο λόγο και με έναν ιερό σκοπό. Να βρει κάποιον να τσακωθεί. Ναι, ο Έλληνας δε πάει στα μαγαζιά για να ψωνίσει, δεν πάει στη δουλειά του για να εργαστεί, δεν πάει στη παραλία για να χαρεί τη θάλασσα, δεν πάει στο χωριό του για να ξεκουραστεί. Πάει για να μπορέσει να στήσει ένα μεγαλοπρεπέστατο καβγά με κάποιον γνωστό ή και άγνωστο. 

Γι' αυτό στη παραλία μπορεί να γκρινιάξει μέχρι και για την άμμο, στο μαγαζί για...ο,τιδήποτε, στη δουλειά, ε καλά, στη δουλειά έχει δίκιο να τσαντίζεται γιατί πιθανότατα κάνει μια δουλειά που δεν του αρέσει, με περισσότερες ώρες από το κανονικό και με λιγότερα χρήματα από το κανονικό, ενώ όταν οδηγεί χρησιμοποιεί τη ρημάδα την κόρνα περισσότερο από το γκάζι, το φρένο και τον συμπλέκτη μαζί. Ώρες ώρες απορώ πως το κράτος, που σε αυτά δε πιάνεται, δεν έχει σκεφτεί να φορολογήσει το κορνάρισμα. Κάθεται πάνω σε φλέβα χρυσού και την αφήνει ανεκμετάλλευτη. 

Για το λόγο αυτό, πιστεύω πως η Αθήνα είμαι σχεδιασμένη ιδιοφυώς! Κάθε στραβός δρόμος, κάθε φανάρι που δημιουργεί μια σύγχυση για το ποιος περνάει, πότε, κάθε μια από τις αμέτρητες μικρές και μεγάλες δυσάρεστες εκπλήξεις που κρύβει ο σχεδιασμός(ο Θεός να τον κάνει σχεδιασμό δηλαδή) αυτής της πόλης έχει δημιουργηθεί για να μπορέσει ο Έλληνας να ξεδιπλώσει σε όλη του την έκταση, τη φιλονικούσα και αγενέστατη φύση του. Να καταφέρει να εκτονώσει όλη αυτή την ενέργεια που αλλιώς θα αναγκαζόταν να την οδηγήσει σε κάποιο είδος δημιουργικότητας. Και ως γνωστόν όλο το εκπαιδευτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας ένα βασικό σκοπό έχει. Να μην αφήσει να αναπτυχθεί τίποτα το δημιουργικό και ευφάνταστο(να θυμηθώ να γράψω κάτι και γι' αυτό).

Έτσι λοιπόν, η Αθήνα και όχι μόνο, η χώρα μας είναι γεμάτη από κακοσχεδιασμένες και μη λειτουργικές πόλεις, είναι η χαρά του κάθε καβγατζή, που κι από τέτοιους έχουμε πολλούς. Δίνει απεριόριστες ευκαιρίες για να αρχίζεις να βρίζεσαι με κάποιον εντελώς άγνωστο στη μέση ενός απαίσιου δρόμου, πεζοδρομίου με χαλασμένες πλάκες ή στο πρώτο μαγαζί που θα μπεις για να ξεσπάσεις στον υπάλληλο. Αν είσαι τυχερός μπορεί και ο υπάλληλος να έχει ανάλογη διάθεση και ο καβγάς να γίνει τρικούβερτος!

Και νομίζω πως θα έπρεπε κάποια στιγμή αυτό το έργο του ευφυούς σχεδιασμού να αναγνωριστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...