Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Ο Λένον και η πρόβλεψη της τσιγγάνας

 


https://www.fosonline.gr/stiles/paraskinio/article/198672/h-profiteia-tis-tsigganas-sto-syntagma-gia-ton-thanato-toy-lenon-se-nisi

Oι Beatles δεν έπαιξαν ποτέ live στην Ελλάδα, αφού μεσουρανούσαν επί χούντας που δεν τα πήγαινε καλά με το ροκ, ενώ απέφυγαν τις Κυκλάδες λόγω μιας προφητείας τσιγγάνας στο Σύνταγμα.


Η προφητεία της τσιγγάνας στο Σύνταγμα, για τον θάνατο του Λένον σε νησί...

Θα μπορούσαν να περάσουν από τη χώρα μας όταν είχαν βγει περιοδεία το 1965 και έφτασαν μέχρι την Ιταλία, αλλά τότε υπήρχε μόνο το Φεστιβάλ Αθηνών για να τους φέρει, που ήταν συντηρητικό και δεν έκανε τέτοια ανοίγματα.


Το καλοκαίρι του 1967 , λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του 8ου δίσκου τους “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band” (κυκλοφόρησε 26 Μαΐου 1967), βρέθηκαν για διακοπές στην Ελλάδα και μάλιστα όλοι μαζί. Η μοναδική φορά που ήταν όλοι μαζί. Μετά, τα επόμενα χρόνια είχαν έρθει ο George Harrison ή ο John Lennon με την Yoko, αλλά σκόρπια…



Στην Ελλάδα τους έφερε ο Αλέξης Μάρδας, γνωστός διεθνώς ως Alex Mardas, ( Magic Alex), Έλληνας που ήταν στενός συνεργάτης τους, ο ηλεκτρονικός μηχανικός του ήχου τους, και για μια εποχή επικεφαλής της Apple Corps.


O Μάρδας τους πήγε σπίτι του στου Παπάγου, στο Μοναστηράκι, στην Εύβοια για να δουν κάποια νησάκια που ήταν προς πώληση, στις Σποράδες και στην Αράχωβα.


Επόμενος προορισμός ήταν οι Κυκλάδες, ο Λένον που είχε τότε αποκρυφιστικές τάσεις ζήτησε να συναντηθεί με μια τσιγγάνα για να του πει το μέλλον του. Όπως εξιστόρησε ο Νίκος Μαστοράκης “Έμεναν σε ένα ξενοδοχείο στο Σύνταγμα. Η τσιγγάνα του είπε ότι θα πεθάνει σε ένα νησί και η Γιόκο ακύρωσε το ταξίδι. Κι όμως βγήκε αληθινή η προφητεία, αφού ο Λένον σκοτώθηκε σε νησί, στο Μανχάταν”


Κεντρική φωτό: Η κλασική φωτογραφία με τους Beatles στην Αράχωβα, παρέα με τους τοπικούς μουσικούς και την κιθάρα με τα τρία χέρια, την 23η Ιουλίου 1967 (φωτογραφία Αριστοτέλης Σαρρηκώστας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...