Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Κεραμιδόγατοι

 



Λοιπόν, σήμερα, μια και δεν έβρισκα κάτι άλλο να ασχοληθώ, είπα να κάτσω να γράψω για ένα θέμα φλέγον και σημαντικό. Τις αδέσποτε γάτες ή αλλιώς τους κεραμιδόγατους.

Να πω εδώ πως με το θέμα δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός. Βλέπετε οι κόρες μου λατρεύουν (και) τα γατιά, τόσο που αποφάσισαν να  διώξουν εμένα από το σπίτι ώστε να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας αδέσποτων γατιών. 

Λοιπόν αυτά τα ζώα έχουν μια φοβερή αξιοπρέπεια και μια σπάνια αριστοκρατικότητα. Μπορεί να είναι ταλαίπωρα, λερωμένα, αδύνατα από την έλλειψη φαγητού αλλά παρ' όλα αυτά διατηρούν μια ευγένεια και μια υψηλού επιπέδου στοχαστικότητα. Δε θα σε πλησιάσουν αν δε σε καλοζυγίσουν πρώτα. Δε θα σου ζητήσουν φαγητό ή νερό αν δεν σε συμπαθήσουν. Αν δεν τους κάνεις κλικ. Πολλές φορές, σχεδόν όλες, θα βάλουν το συμφέρον τους ακόμα και την επιβίωση τους σε δεύτερη μοίρα και σε πρώτη το προσωπικό τους γούστο. Αν αυτό σας φαίνεται παράξενο είναι επειδή κάνετε πολύ καιρό παρέα με ανθρώπους που τα ζυγίζουν όλα με βάση το συμφέρον και τη βολή τους. Χμμμ, τώρα που το ξαναδιαβάζω αυτό το τελευταίο, μια στιγμή να το διορθώσω..."κάνετε πολύ καιρό παρέα με ανθρώπους" σκέτο. Το άλλο είναι πλεονασμός.

Βέβαια υπάρχουν οι αιώνιοι γκρινιάρηδες που ενοχλούνται από τις γάτες. Τους ενοχλεί η φασαρία που κάνουν όταν κυνηγιούνται, όταν τσακώνονται, όταν ζευγαρώνουν. Δηλαδή περιπτώσεις κατά τις οποίες τέτοιου είδους φασαρίες κάνουν και οι άνθρωποι πολλές φορές. Αυτό ήταν χαριτωμένο αστειάκι, νομίζω.

Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται από πιο αθώα πλάσματα. Από τριζόνια, τζιτζίκια, μέχρι και ...βατράχια. Αυτό το τελευταίο ποτέ δε το κατάλαβα. Νόμιζα πως οι μύγες και τα κουνούπια είχαν πρόβλημα με τους βατράχους. 

Στο θέμα μας, τώρα. Πέρα από όλα τα παραπάνω στοιχεία τα μικρόσωμα αυτά  αιλουροειδή είναι και απίστευτα όμορφα. Τα δε γατάκια πρέπει να είναι τα πιο γλυκά μωρά ζωάκια σε όλο το βασίλειο των ζώων. Και το λέω εγώ που έχω σκύλο. Βέβαια, εγώ θεωρώ πολύ όμορφα και τα φίδια, αλλά θα γράψω άλλη μέρα γι' αυτά.

Όπως και να έχει, οι αδέσποτες γάτες αξίζουν το σεβασμό και τη προσοχή μας, ειδικά στην Ελλάδα, καθώς με τον αέρα τους και τη συμπεριφορά τους ανεβάζουν το επίπεδο στη καθημερινότητα μας, ένα επίπεδο που κατεβάζουμε εμείς οι ίδιοι με τις δικές μας συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...