Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Η τέχνη του ποτού

 



Οι περισσότεροι άνθρωποι δε ξέρουν να πίνουν. Ούτε και θα μάθουν ποτέ. Πρώτον γιατί το αν ξέρουν να πίνουν το συνδυάζουν με το αν μεθούν ή αν αντέχουν το ποτό. Αυτό όμως καμία σχέση δεν έχει με τη πραγματική τέχνη της οινοπνευματοποσίας. 

Δεύτερον οι πιο πολλοί πίνουν με κάποια δικαιολογία. Άλλος πίνει επειδή είναι στεναχωρημένος, άλλος επειδή είναι χαρούμενος, ένας τρίτος για να κάνει κέφι και να περάσει καλύτερα στην έξοδό του, άλλος επειδή έμεινε άνεργος, άλλος για να γιορτάσει τη προαγωγή του και ο Ζήκος στο Μπακαλόγατο πίνει για ξεχνά τον πόνο. 

Επιπλέον πολλοί είναι αυτοί που πίνουν είδη και όχι μάρκες. Πίνουν βότκα και όχι τη συγκεκριμένη βότκα για παράδειγμα. Ή κάποιοι πιο θλιβεροί πίνουν αυτό που παρέλαβαν από τους προγόνους τους. Ό,τι ουίσκι έπινε ο πατέρας, πίνει κι ο γιος. 

Λοιπόν, για να μπουν τα πράγματα σε μια σωστή βάση. Το αν αντέχει κάποιος το ποτό δεν έχει να κάνει με το αν ξέρει να πίνει, είναι θέμα οργανισμού. Δε πίνουμε είδος αλλά επιλέγουμε και μια μάρκα που γευστικά να μας αρέσει* και τρίτον και σημαντικότερον. Δεν πίνουμε για κάποια αίτια ή για κάποιο σκοπό, πίνουμε ακριβώς επειδή μας αρέσει η γεύση τους όποιου ποτού. Όταν εκπληρώνουμε αυτές τις τρεις προϋποθέσεις, τότε ξέρουμε να πίνουμε. Όταν ισχύει κάτι από τα πιο πάνω τότε πίνουμε λάθος.


* Τώρα όσον αφορά το τι μάρκα προτιμάμε. Ναι μεν υπάρχουν οι ακριβές και θεωρητικά καλύτερες αλλά, η αλήθεια είναι ότι οι γλώσσες μας είναι εντελώς υποκειμενικές. Κι επειδή εσύ νεαρέ μου φίλε, που βρίσκεσαι στα πρώτα βήματα του στίβου του αλκοόλ θα συναντήσεις πολλούς συμπλεγματικούς και κουτσομπόληδες τύπους που θα σου πουν ότι όποιος πίνει αυτή τη μάρκα δε ξέρει τι του γίνεται ενώ όποιος πίνει την άλλη είναι γνώστης, να θυμάσαι αυτή τη συμβουλή. Ο κόσμος είναι γεμάτος μ@#$!%ς. Αν είναι να τους ακούμε στο καθετί και να επηρεαζόμαστε χαθήκαμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...