Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Ο τρελός



http://www.isagiastriados.com/index.php/articles/paterika-keimena-2/6240-i-parafrosyni-tis-epoxis

 Μεγάλου Αντωνίου


Θα ’ρθει εποχή, πού οι άνθρωποι θα φέρονται όπως οι παράφρονες. Και όταν θα βλέπουν κάποιον πού δεν θα συμπεριφέρεται ως παράφρων, θα τα βάζουν μαζί του και θα του λένε: "Εσύ είσαι τρελός", επειδή δεν είναι όμοιος μ’ αυτούς.

3 σχόλια:

  1. Σωστο αυτο! Μονο που δυστυχως εκει που καταντησαμε λεει ο ενας τον αλλο τρελο χωρις να εχουμε σαφη επιγνωση το ποιος ειναι ο τρελος και ποιος ο σοφρωνας! Υποθετω οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ακολουθουν τη κοσμικη "σωφροσυνη" και ελαχιστοι πλεον τη κατα Θεο σωφροσυνη! Απο τη στιγμη που οι ανθρωποι θελαμε να νοιαζομαστε μονο για το προσωπικο μας ωφελος τοτε αυτοματως διχαστηκαμε! Εκτοτε το συμφερον του ενος ειναι η "λογικη" του και το συμφερον του αλλου ειναι η "παραλογια" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι ξέρουμε το παράλογο ποιο είναι είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι.

      Διαγραφή
    2. Ειναι γεγονος οτι βιωνουμε πολλες παραλογιες στην εποχη μας! Στη σημερινη εποχη ομως η "λογικη" του ενος ατομου μπορει να ονομαστει "κοινη λογικη"! ο εγωισμος του συγχρονου ανθρωπου θα λεγαμε οτι δημιουργει περισσοτερο εθελοτυφλισμο παρα παραλογια, τρελα η ανοησια!

      Διαγραφή

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...