Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

 


https://orthodoxia.info/news/symvainei-tora-exelegi-neos-archiepis/

Τον έως σήμερα μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, εξέλεξε πριν από λίγο(σσ χθες 11/1) νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος Β΄, γεννήθηκε πριν από 54 χρόνια στο Ηράκλειο. Έχει σπουδάσει θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Θεωρείται ως ένας εκ των πλέον αγαπητών Ιεραρχών της Εκκλησίας Κρήτης, με στενούς δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και με πολλούς Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου έρχεται σε μια ιστορική καμπή για την Εκκλησία της Κρήτης την οποία παραδίδει ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος που κατήλθε του θρόνου του εξαιτίας ανυπέρβλητων προβλημάτων υγείας.


Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Φανάρι, ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου με την επιλογή του Τριπροσώπου από τα μέλη της Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου.


Εκτός από τον σήμερα εκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο, οι Κρήτες ιεράρχες είχαν προτάξει επίσης τον Κισάμου Αμφιλόχιο και τον Πέτρας Γεράσιμο. Η τελική επιλογή έγινε σήμερα από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον πατριαρχικό ιερό ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...