Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Σχόλια κακών καιρικών συνθηκών



- Επιτελικό κράτος έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και απολαύσαμε επιτέλους τους καρπούς του και το χειμώνα στην Αττική Οδό και τα Βόρεια Προάστια όπου έστησε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό με χιονοδρομικά, με πίστες πατινάζ και ρομαντισμό που ενδυναμώνεται από την έλλειψη ηλεκτρισμού ρεύματος  αλλά και το καλοκαίρι με εκείνες τις εντυπωσιακές  πυρκαγιές που παρέπεμπαν σε αρχαιοελληνικές τελετές.


- Μαζεύονται σε ένα τραπέζι Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, παρακολουθεί διακριτικά και η Κίνα, προσπαθεί να χωθεί και η Τουρκία και παζαρεύουν το μέλλον της Ουκρανίας. Χωρίς να ερωτάται όμως η ίδια η χώρα που παζαρεύεται. Να το έχουμε υπόψη μας για το μέλλον. Η στήριξη α λα Δύση έτσι είναι στις μέρες μας.


- Ελπίζω να αποδειχθούν όλα μια τρομερή σκευωρία αλλά δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Και όταν κληρικός εμπλέκεται σε ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης είναι πιο βαρύ και πιο άσχημο το πράγμα. Κρίμα γιατί πέρα από το θύμα (ή τα θύματα) ο τελευταίος και νέος είναι και χαράμισε τη ζωή του και τρία μικρά παιδιά και γυναίκα έχει που θα σηκώσουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.


- Η Ρωσία κάνει αντεπίθεση όχι μόνο σαν κράτος αλλά και σαν εκκλησία. Η "έφοδος" στην Αφρική είναι κάτι ανάλογο με τις κινήσεις στην Ουκρανία. Και τελικά δεν καταλαβαίνω που ακριβώς βοήθησε η αναγνώριση της αυτονομίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αν είχε εισακουστεί η γνώμη του πάντα μετρημένου και μετριοπαθούς Αρχιεπισκόπου Αλβανίας τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. 


- Ο Μπάιντεν κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να ξαναβάλει τον Τραμπ στο παιχνίδι εξουσίας στις ΗΠΑ.


- Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και ξυπνάνε ευχάριστες αναμνήσεις από την εκσυγχρονιστική περίοδο του '90. Μόνο που έχει αλλάξει τόσο πολύ ο κόσμος


- Αν και με την τεχνολογία δεν τα πάω και πολύ καλά εντούτοις είμαι οπαδός της ανάπτυξής της και της μοιρασιάς τις σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους αυτού του έρμου του πλανήτη ώστε να επωφεληθούν από αυτή. Καθόλου δε συμμερίζομαι τη διάχυτη καχυποψία του χώρου της Εκκλησίας στο θέμα αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...