Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Walking Dead

 


Όταν έβλεπα το Walking Dead, σκεφτόμουν ότι είναι εντελώς ανόητη η προσέγγιση του Kirkman, να βάλει ανθρώπους να σκοτώνονται μεταξύ τους για την απόκτηση της μεγαλύτερης δυνατής εξουσίας, την ώρα που ορδές ζόμπι τρώνε όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Και όχι μόνο τους τρώνε αλλά τους μετατρέπουν κι αυτούς σε ζόμπι. Έτσι αυτά πολλαπλασιάζονται ενώ οι άνθρωποι μειώνονται.

Μια βιαστική ματιά γύρω μας αυτές τις μέρες, από τότε που ξέσπασε η πανδημία του covid, αποδεικνύει πως μια τέτοια κατάσταση δεν είναι ούτε τόσο απίθανη ούτε τόσο μακρινή. 

Πράγματι ενώ ο ιός συνεχίζει ακάθεκτος να σαρώνει τον πλανήτη, οι άνθρωποι-επηρεασμένοι και από τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται- πιο μεγάλη σημασία δίνουν στο πως να "εξοντώσουν" και να απομονώσουν τα "αντίπαλα στρατόπεδα" παρά να κοιτάξουν να είναι ενωμένοι έστω στο μίνιμουμ ώστε να κάνουν όσο πιο ομαλή γίνεται αυτή την ανώμαλη κατάσταση που επικρατεί.

Έχω γίνει αποδέκτης και μάρτυρας ακραίων αντιδράσεων, λογομαχιών και απόψεων και από τις δύο μεριές. Από τη μεριά των "ψεκασμένων" αλλά και από αυτή των "μπολιασμένων". Πολλές φορές παρασύρθηκα κι εγώ σε αυτή την ανούσια διένεξη. Αλλά πολλές περισσότερες τρόμαξα από αυτά που είδα και άκουσα. 

Σίγουρα ο ιός θα νικηθεί. Σίγουρα η ανθρωπότητα θα νικήσει. Αλλά στο μεταξύ η ανθρωπιά θα έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα.

6 σχόλια:

  1. Το "διαίρει και βασίλευε" το δούλεψαν με τον καλύτερο τρόπο οι διάφοροι σωτήρες μας μην το ψάχνεις. Good Job, είπε ο μαέστρος α όλα κι όλα.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου έκανε εντύπωση η πολύ θερμή υποδοχή του μέτρου του προστίμου στους άνω των 60 ανεμβολίαστους από πολλούς. Και δε μιλάω φυσικά για ΜΜΕ κλπ. Για απλούς ανθρώπους λέω.

      Διαγραφή
    2. Τόσος παραλογισμός μαζεμένος είναι εντυπωσιακό γεγονός όντως. Οικογένειες βρίσκονται σε διαμάχες τέτοιες αντί να δουν μαζί τα θέματα αγκαλιασμένοι.
      Ο Θεός να βάλει το χέρι Του διότι εκεί που μπήκαμε δεν έχει γυρισμό φοβάμαι. Ο καθένας από μας βγάζει ότι έχει μέσα του, βλέπεις ο φόβος που σερβίρουν είναι ο θάνατος, είναι συγκλονιστικό αν το σκεφτείς.
      Π

      Διαγραφή
    3. Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως 100 νεκροί την μέρα είναι λιγότερο σοκαριστικό απο 100€ το μήνα.
      Και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, 9 στους 10 ανεμβολίαστους αυτή τη στιγμή είναι αρνητές που αν δεν υπήρχαν υπχρεωτικά μέτρα (rapid test, μάσκες κλπ) δεν θα τηρούσαν κανένα μέτρο γιατί "θίγεται η ελευθερία τους".

      Διαγραφή
    4. Κι αυτό γεγονός είναι. Η ανωριμότητα ονομάζεται ελευθερία από ορισμένους.

      Διαγραφή
    5. Κι εμένα φίλε Ανώνυμε μου κάνει εντύπωση που μια κυβέρνηση υποτίθεται κάπως πιο λογική και όχι σαν της προηγούμενης συμμορίας, καταντά να συμπεριφέρεται σαν μαφία, σαν ο χειρότερος γκάνγκστερ και μάλιστα σε ηλικιωμένους ρουφώντας τους και τα τελευταία ψιλά που τους άφησε μετά από αφαίμαξη δεκαετίας τουλάχιστον και φυσικά με πρόσχημα το καλό τους, το καλό όλων μας.
      Π

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...