Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Μόνο ο πόνος μας κάνει να καταλαβαίνουμε τους άλλους και να είμαστε πιο ώριμοι

 




http://www.isagiastriados.com/index.php/articles/keimena-orthodoksis-theologias-3/6001-min-anisyxoyme-gia-ton-pono

Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου


Αλλοίμονο στους ανθρώπους που δεν έχουν πονέσει. Δεν έχουν περάσει δυσκολίες. Είναι σκληροί. Μόνο ο πόνος μας κάνει να καταλαβαίνουμε τους άλλους και να είμαστε πιο ώριμοι. Να μην ανησυχούμε για τον πόνο. Μας κάνει πιο ώριμους.

1 σχόλιο:

  1. Οντως ο πονος ειναι μεσο για να μπορουμε να κατανοησουμε το πονο των αλλων! Αμα δε μπορουμε να καταλαβουμε τους αλλους δε μπορουμε και να τους αγαπησουμε πραγματικα! Το θεμα βεβαια ειναι οτι ο πονος μπορει να λειτοτργησει με δυιστικο τροπο αναλογα του αυτεξουσιου του ανθρωπου! Υπαρχει περιπτωση καποιοι ανθρωποι πανω στην απογοητευση τους οταν δε βρισκουν αλλους ανθρωπους να τους συμπαρασταθουν στο πονο και στη θλιψη τους να γινουν αδικοι και να ψαξουν να βρουν αποδιοπομπαιους τραγους η να κατηγορησουν λαθος φταιχτες! Να σημειωθει οτι δε φταιμε απαραιτητως παντοτε εμεις για οτι περναμε αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που μας προκαλουν πονο και θλιψεις αλλα υπαρχουν και φορες που αντι να ζητησουμε τους πραγματικους υπαιτιους ξεσπαμε σε αθωους και ετσι το κακο που μας κανανε εξελισσεται εσσαει! Ωφειλει ο ανθρωπος να αναζητει το δικιο του αλλα να το αναζητα με το σωστο τροπο επειδη ο πονος τυφλωνει τη κριση μας και δε μπορουμε να ξεχωρισουμε σωστα τα πραγματα! Για αυτο το λογο πρεπει παντοτε να ζητουμε απο το Χριστο να μας δινει και στωικοτητα για να αντεχουμε τις θλιψεις μας αλλα και φωτιση ωστε μεσω του πονου να ξεχωριζουμε το δικαιο απο το αδικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...