Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Αυτό που συμβαίνει

 



Πολλές φορές προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό που συνέβη. Γιατί ήρθε μια αρρώστια, ένα ατύχημα, ένας χωρισμός, κάτι δυσάρεστο. Συνήθως, με μια δόση φθόνου και ζήλειας, το αντιπαραβάλλουμε με κάτι "καλό" που συνέβη σε κάποιον που θεωρούμε "ανάξιο" να λαμβάνει δώρα από το Θεό.

Όμως αυτό δεν είναι το σημαντικό. Είναι ένας αντιπερισπασμός. Δεν έχει σημασία γιατί ήρθε αυτό που ήρθε αλλά ότι ήρθε. Και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, να το διαχειριστούμε, να υπάρξουμε με αυτό και με όποιο ξεβόλεμα, πόνο ή όποια απώλεια φέρνει. 

Ο Θεός δεν είναι εδώ για να μας εξηγήσει, να μας δώσει μια λογική εξήγηση. Είναι εδώ μόνο για να μας συμπαρασταθεί, να μας παρηγορήσει και να μας εξυψώσει αν το μπορέσουμε κι εμείς. 

Το κάθε τι που έρχεται είναι ένα όπλο που μπορούμε είτε να το χρησιμοποιήσουμε για λογαριασμό μας είτε να το στρέψουμε  εναντίον μας είτε να το αφήσουμε να μας καταφάει.



4 σχόλια:

  1. Βασικα επι της παρουσης για οτι συμβαινει γυρω μας δε χρειαζονται εξηγησεις μιας και ο Θεος μας ειχε προειδοποιησει χιλιαδες χρονια πισω για την εξελιξη αυτων των γεγονοτων! Τωρα αυτο που χρειαζεται ειναι αλλαγη στους εαυτους μας και προσευχη! Η αλλαγη αυτη οντως θα χρειαστει ξεβολεμα και θυσιες που θα μας κανουμε να πονεσουμε! Ας αναλογιστουμε ομως οτι αυτα που θυσιαζουμε ειναι και περιττο "βαρος" που μας εμποδιζει και να κινουμαστε πιο ανετα και πιο γρηγορα αλλα και να ανοιξουμε τα φτερα μας να πεταξουμε καποια στιγμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Και αυτά που γράφεις δεν έχουν εφαρμογή μόνο επί παγκόσμιων γεγονότων αλλά και πιο προσωπικών του καθενός

      Διαγραφή
    2. Προτιστως θα ελεγα σε προσωπικο επιπεδο και υστερα σε παγκοσμιο! Υποθετω οτι για να αλλαξει το συνολο των ανθρωπων πρεπει να αλλαξει πρωτα ο ανθρωπος σα μοναδα!

      Διαγραφή
    3. Ευκολότερα περνά η καμήλα από το μάτι της βελόνας...

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...