Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Φονική ηλιθιότητα



Οι ωραίες ιστορίες σε αυτή τη χώρα συνεχίζονται με μεγάλη ένταση και συνέπεια. Να πιάσω το πιο τρανταχτό περιστατικό με τον 18χρονο που έριξε  φωτοβολίδα σε αστυνομικό με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χαροπαλεύει και ο πρώτος να αντιμετωπίζει πολλά χρόνια φυλάκισης. Δε ξέρω τι να πρωτογράψω για την υπόθεση, ειδικά αν ισχύει αυτό που είπε ο 18χρονος ότι ένας άλλος τύπος 35-40 χρονών του είπε να ρίξει τη φωτοβολίδα και αυτός την έριξε. Δώστε λίγο προσοχή σε αυτό. 18 χρονών μαντράχαλος, ενήλικος βάσει νόμου, με πολιτικά δικαιώματα πλήρη, ο τύπος μπορεί να ψηφίζει και να οδηγεί(δε ξέρω ποιο είναι το πιο επικίνδυνο με τέτοιους τύπους) και τον πλησίασε κάποιος, του έδωσε όπλο με φωτοβολίδα, του είπε "σημάδεψε και ρίξε" και αυτός το έκανε. Μιλάμε για τέτοια βλακεία! Θα μου πείτε αν δεν ήταν βλάκας θα έτρεχε να κάνει επεισόδια σε έναν αγώνα βόλεϊ; Αυτός ο τύπος λοιπόν, έχει περάσει από την εκπαιδευτική διαδικασία του ελληνικού κράτους και φυσικά έχει και μια οικογένεια πίσω του που τον μεγάλωσε με όλες τις αρχές του τόπου τούτου, τα ήθη και τα έθιμα. Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Και είναι επιτυχία γιατί σαν κι αυτόν υπάρχουν κι άλλοι. Πολλοί.

Πάμε και στο άλλο; 37χρονος θεώρησε πολύ φυσιολογικό να φέρει για ασφάλεια στο κτήμα του, σε κατοικημένη περιοχή, σκυλιά που έχουν μάθει, και προορίζονται να τα βάζουν με λύκους και αρκούδες και να τα έχει και αμολυτά. Και αυτά βγήκαν έξω, επιτέθηκαν στη γειτόνισσα και τη σκότωσαν. Τόσο απλά και τόσο πολύ πληρώνεται η ηλιθιότητα σε αυτή τη χώρα που νόμοι και έλεγχοι δεν υπάρχουν παρά μόνο στα χαρτιά μη και θιχτεί η αίσθηση περί ελευθερίας διαφόρων άλλων εξίσου ηλιθίων. Το κακό είναι πως την ηλιθιότητα, διότι αυτή κρύβεται πίσω και από τα δύο περιστατικά, η ηλιθιότητα και η πλήρης αδιαφορία για τον όποιον άλλον, σπάνια τη πληρώνουν οι ίδιοι οι ηλίθιοι αλλά κυρίως την πληρώνουν αυτοί που βρίσκονται στο διάβα τους. Κια άντε, όταν στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις, την ηλιθιότητα τη πληρώνεις με κάποιο συναισθηματικό πόνο ή κάποια υλική απώλεια, πάει κι έρχεται. Όταν όμως τη πληρώνεις με τη ζωή σου; Αυτή μόνο πάει, δεν έρχεται ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...