Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

H συνωμοσιολογία ως δεκανίκι του συστήματος

 


Η συνωμοσιολογία λειτουργεί υπέρ του συστήματος το οποίο υποτίθεται ότι μάχεται με σθένος. Μεταθέτει το διάλογο και τη προσοχή μακριά από τα πραγματικά προβλήματα, δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς και γελοιοποιεί σοβαρά ζητήματα. Έτσι, αντί η κουβέντα με τη διαχείριση της πανδημίας να γίνει επί σοβαρής βάσης και να αναλυθεί η χρήση της επιστήμης και της ιατρικής(στη πραγματικότητα η δίψα επιστημόνων και ιατρών για εξουσία επί των ζωών μας που οδηγεί σε) έναν νέου τύπου ολοκληρωτισμού όπου κάποιοι επιλέγουν πως θα αντιμετωπίσεις εσύ μια κατάσταση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια, συζητούσαμε για την εμφύτευση μέσω των εμβολίων μικροτσίπ, για αλλοίωση DNA, για ένα σωρό βλακείες. Και σήμερα ακόμα, αντί να συζητάμε κατά πόσο τα εμβόλια έχουν παρενέργειες ή όχι, μιλάμε για τουρμποκαρκίνους, ξαφνικίτιδες και άλλες ανοησίες. Επίσης δεν έγινε, μέσα σε αυτό το χάος η παραμικρή κουβέντα για την κατάσταση του συστήματος υγείας αλλά, θα πρόσθετα εγώ, και για την εκπαίδευση και τις ικανότητες του προσωπικού. Και αν έγινε μια τέτοια συζήτηση καλύφθηκε κάτω από τις φωνές των διαφόρων συνωμοσιολόγων.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τις ταυτότητες. Είναι τόση η φασαρία και η γραφικότητα που καλύπτουν και αποδιοργανώνουν την όποια άλλη συζήτηση στη κοινωνία. Φυσικά προβάλλονται δεόντως από τα ΜΜΕ του συστήματος αυτοί οι τύποι αφού έτσι η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει κριτική ούτε για τα δάση που άφησε και αφήνει να καούν είτε από ανικανότητα είτε από δόλο, δε ξέρω τι ισχύει, η ακρίβεια που καλπάζει ανενόχλητη δε γίνεται αντικείμενο διαλόγου αφού όλοι στρέφουν τα μάτια τους, με τη βοήθεια των μέσων, στο κυνήγι του αντιχρίστου, σε διάφορες προφητείες και προφητολογίες και άλλα φαιδρά. Ακόμα και στο υπαρκτό ζήτημα του ολοένα και πιο εντατικού ελέγχου των πολιτών, οι αντάρτες αυτοί της ελευθερίας βάζουν τρικλοποδιά αφού όποιος έχει, σοβαρές αντιρρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της ταυτοποίησης των πολιτών με τα νέα έγγραφα, αμέσως καταχωρείται στις συνειδήσεις των πολιτών ως ομόσταβλος των συνωμοσιολόγων.  Έτσι, το κράτος αποδυναμώνει και βάζει στη γωνία και την Εκκλησία, με την οποία έχει σχέσεις κυρίως αμοιβαίας καχυποψίας. 

Δεν είναι τυχαίο που οι made in Greece συνωμοσιολόγοι είναι αυτοί που πρωτοστατούν στο κυνήγι παράνομων μεταναστών ως υπαίτιων για τις φωτιές σήμερα, της ανεργίας και της εγκληματικότητας διαχρονικά περιορίζοντας έτσι την κριτική κατά της κυβέρνησης που ούτε την ασφάλεια του πολίτη είναι ικανή να εξασφαλίσει ούτε και την εργασία του. 

Προφανώς σε όσα λένε όλοι αυτοί οι δήθεν πατριώτες, δήθεν ζηλωτές και δήθεν νοικοκυραίοι, υπάρχουν δόσεις αλήθειας. Τα καλά ψέματα άλλωστε λέγονται ανακατεμένα με αλήθειες. Έτσι επηρεάζεις πιο εύκολα όσους έχουν το μικρόβιο της συνωμοσιολογίας, όσους έχουν την απαιτούμενη αφέλεια και όσους ψάχνουν με κάτι να καλύψουν τα κενά της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...