Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ο Άγιος Σπυρίδωνας

 



O άγιος Σπυρίδωνας ήταν σε όλη του τη ζωή ένας απλός βοσκός. Ακόμα κι όταν έγινε επίσκοπος Τριμυθούντος παρέμεινε ένας απλός βοσκός. Παράλληλα με τους ανθρώπους ποίμαινε και τα πρόβατά του. Έστεκε πάντα δίπλα στους φτωχούς ανθρώπους και τους πονεμένους και προσπαθούσε να φέρει στον ίσιο δρόμο τους ανθρώπους που είχαν πέσει στα δίχτυα της αμαρτίας. Πάντοτε συμπαραστάτης του ήταν ο Θεός ό οποίος έδωσε πολλά χαρίσματα στον άγιο. Όταν λειτουργούσε τον συνόδευαν οι χορείες των αγγέλων στη λειτουργία. 

Έτσι είναι. Η απλότητα και η πίστη εκεί οδηγούν. Στην εν Θεώ ζωή. Σε μια ζωή όπου το θέλημα του ανθρώπου  αφήνεται στο θέλημα του Θεού. Όπου οι βιοτικές μέριμνες δεν προκαλούν άγχος αλλά αποτελούν μια πρόσκληση σε ένα χαρούμενο αγώνα. 

Ειδικά σε μια εποχή όπως η δική μας, όπου η ζωή γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη, όπου αναζητούμε συνεχώς λύσεις σε νέα πολλαπλασιαζόμενα προβλήματα, όπου το άγχος και η αβεβαιότητα μας πνίγουν, το παράδειγμα του αγίου Σπυρίδωνα, έστω κι αν λίγοι πια το ακολουθούμε, ακόμα και οι κληρικοί, ίσως περισσότερο εμείς δηλαδή, το παράδειγμα του αγίου Σπυρίδωνα είναι ζωντανό, είναι φρέσκο, είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε όλους για να μας δώσει μια νέα προοπτική της ζωής, για να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το άγχος, για να βρούμε το πραγματικό νόημα, το οποίο δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Χριστό. 

Ας αποτελέσει η σημερινή γιορτή του αγίου ένα έναυσμα για να ερευνήσουμε τη ζωή του και να διδαχθούμε από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...