Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Αιώρας το ανάγνωσμα

 


Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του ανθρώπου είναι αναμφίβολα η αιώρα. Μόνο ξαπλωμένος στην αιώρα, δεμένη κατά προτίμηση στους κορμούς δύο δέντρων ώστε να επιτυγχάνεται η ιδανική σκιά, μπορεί ο μύστης της τεμπελιάς να απολαύσει την ξάπλα σε όλο της το μεγαλείο. Μόνο ξαπλωμένος σε μια αιώρα και έχοντας απλωμένα κάτω τα χέρια μπορείς να αντιληφθείς την πλήρη γοητεία της ρέμπελης ζωής.

Μόνο εκεί μπορούν να συντεθούν αριστουργηματικά ποιήματα, σπουδαία μουσικά κομμάτια και μυθιστορήματα άπειρης ευαισθησίας. Μόνο εκεί μπορούν να γεννηθούν καινοτόμες φιλοσοφικές απόψεις και αυθεντικές επαναστατικές ιδεολογίες. Μόνο στη θαλπωρή και τη ξεγνοιασιά που προσφέρει το αυτοσχέδιο, εναέριο αυτό κρεβάτι μπορούν να διατυπωθούν ευφάνταστες πολιτικές και επιστημονικές θεωρίες. Μόνο εκεί μπορεί ο άνθρωπος να συναντήσει όντως τον Θεό. Γι' αυτό σας λέω. Μεγαλύτερη ανακάλυψη από την αιώρα δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...