Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Διακοπές, ο εχθρός της τεμπελιάς

 



Ο μεγαλύτερος εχθρός της τεμπελιάς και φυσικά του τεμπέλη είναι οι διακοπές. Η περίοδος των διακοπών, της ενασχόλησης δηλαδή μόνο με ευχάριστες δραστηριότητες και η παύση κάθε είδους εργασίας και άλλων παρεμφερών πραγμάτων που χαλάνε κάθε ομορφιά της ζωής, είναι αυτή που απορροφά κάθε ικμάδα ευχαρίστησης από την τεμπελιά. Εξομοιώνει δε κάθε συνηθισμένο εργατικό άνθρωπο με τον μοναδικό μαιτρ της ζωής που ονομάζουμε υποτιμητικά λόγω ζήλιας τεμπέλη.

Στις διακοπές όλοι είναι τεμπέληδες. Έτσι χάνεται αυτή η ιδιαίτερη, η μοναδική παρουσία του τεμπέλη. Αλλά για όλα υπάρχει μια κάποια πρόνοια. Οι διακοπές θα τελειώσουν και το άστρο του τεμπέλη θα λάμψει ξανά. 

7 σχόλια:

  1. Στις διακοπες δεν ειναι ολοι τεμπεληδες επειδη ολοι καθονται! Οσοι εχουν κουραστει πραγματικα το εχουν αναγκη να ξεκουραστουν! Αυτο υποθετω ειναι και η φυσικη πορεια των πραγματων! Η κουραση δημιουργει τη φυσικη αναγκη για ξεκουραση! Τεμπεληδες ειναι μονο οσοι πανε διακοπες χωρις να εχουν καν κουραστει! Απο τι να κανει διακοπες ο τεμπελης? Απο τις διακοπες? Παντως μεχρι στιγμης δε μου εχεις εξηγησει πως ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ενας ανθρωπος να αφησει τη δουλεια που εχει να κανει οταν δεν υφιστανται συγκεκριμενοι παραγοντες που να τον ευνοουν για να πραξει κατι τετοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποθετω κιολας οτι βαση της σημερινης σου αναρτησης ερχεσαι στα λογια μου οτι ο πραγματικος τεμπελης ειναι αυτος που ΣΥΝΕΧΩΣ καθεται αφου ο ερχομος των διακοπων ειναι παυση της εργασιας για εναν εργαζομενο ανθρωπο αλλα συνεχιση του καθισιου του τεμπελη! Δεν ειναι τεμπελης καποιος που απλα επιλεγει να σταματησει την εργασια ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ για να την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ καποια αλλη στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως οτι ορισμο και να δωσει καποιος για τη τεμπελια υποθετω οτι οπως και να το κανουμε δεν ειναι η τεμπελια χαρισμα για να υπερηφανευεται ενας ανθρωπος για να την εχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "για να υπερηφανευεται ενας ανθρωπος ΟΤΙ την εχει" επρεπε να γραψω! Οχι "ΓΙΑ ΝΑ την εχει".

      Διαγραφή
  4. "Οταν εχουν κουραστει πραγματικα ΚΑΠΟΙΟΙ" ηθελα να γραψω! Ξεχασα να προσθεσω τη λεξη καποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντως αφου βαση του ισχυρισμου σου οτι η περιοδος διακοπωςν εξομειωνεο καθε συνηθισμενο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ανθρωπο με το τεμπελη επομενως ο τεμπελης ειναι ενας ΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ανθρωπος! Παριπτοντως εαν παρατηρησουμε καποιες λεξεις οπως τις λεξεις ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ θα δουμε οτι παρα το οτι μοιαζουν καπως ωστοσο εκδηλωνουν μια σημαντικη διαφορα! Ενας εργαζομενος ανθρωπος ειναι ενας ανθρωπος που απλα εργαζεται ανεξαρτητα απο το εαν του αρεσει η οχι η εργασια που κανει ενω ενας εργατικος ανθρωπος ειναι ενας που του ΑΡΕΣΕΙ να εργαζεται και υποθετω οτι αυτο που κανει ως εργασια το κανει με μερακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στη λεξη "διακοπωςν" εβαλα κατα λαθος ενα ς αναμεσα στο ω και το ν και το "εξομειωνει" το εγραψα κατα λαθος "εξομειωνεο" με ο στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...