Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ο καφές ως μέσο αντίστασης!



Κάθε φορά που ένας άνθρωπος αφήνει τη δουλειά που έχει να κάνει και πηγαίνει να χτυπήσει ένα παγωμένο καφέ (από φραπέ ως φρέντο) το σύστημα δέχεται καίριο πλήγμα, οι ουρανοί αγάλλονται και η ζωή χαμογελά. Αν έχετε μια σοβαρή δουλειά να κάνετε, αγνοήστε τη. Θα βρεθεί κάποιος άλλος να τη κάνει ή θα ξεχαστεί με τον καιρό. Εν τω μεταξύ θα μπορείτε να περηφανεύεστε για τον αντιστασιακό χαρακτήρα σας...


ΥΓ. Το χειμώνα το ίδιο χτύπημα κατά του νεοφιλελευθερισμού, των σκοτεινών δυνάμεων κλπ επιτυγχάνεται και με ζεστό καφέ. Ακόμα και με ελληνικό.

3 σχόλια:

  1. Εαν οντως καποιες δουλειες ειναι σοβαρες και μαλιστα αρκετες δε "ξεχνιουνται" με το καιρο ειδικα εαν μας τις εχουν αναθεσει αλλοι! Και οταν μιλαμε για σοβαρες δουλειες υποθετω οτι υπαρχει και καποια διαβαθμιση σοβαροτητας. Λεγοντας τις προαλλες για τυψεις και ενοχες που κρεμανε στο λαιμο τους καποιοι ανθρωποι αφου απολαυσουν καποιες χαρες της ζωης προβληματιζομαι κατα ποσο μπορουμε να παμε να "απολαυσουμε" ενα καφε και να αφησουμε μια δουλεια να τη κανει καποιος αλλος κοινως δηλαδη να του τη φορτωσουμε και μετα να μην αισθανομαστε τυψεις και ενοχες για αυτο που καναμε! Επισης οταν λεγαμε και πριν μερες για το θεμα της αγενειας προβληματιζομαι εαν ο αλλος που αγγαρευτηκε εξαιτιας μας τη δουλεια που ειχαμε χρεος εμεις να κανουμε εαν θα κατσει παρακατω και μας σκυλοβρισει μπροστα στα μουτρα μας θα πρεπει να θεωρηθει αγενης για τη συμπεριφορα του η οχι δεδομενου οτι εμεις του φερθηκαμε ετσι? Τελικα πρεπει να αναλογιστουμε οτι οταν μιλαμε περι ελλειψη ευγενιας και σεβασμου ισως δε παιζει πρωταρχικο ρολο η παιδεια που λαμβανει ενας ανθρωπος αλλο το κατα ποσο ακουει η οχι τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και μαλιστα ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΕΣ" ηθελα να γραψω στην αρχη του κειμενου! Εγραψα κατα λαθος "αρκετες".

      Διαγραφή
  2. Και εννοειται βεβαια οτι με το να αφησω μια δουλεια να μου τη κανει αλλος για να παω εγω να πιω το καφε μου ειτε να κανω οτιδηποτε αλλο δε θα δεχτει το συστημα ΚΑΝΕΝΑ καιριο πληγμα αφου εδω και πολλα χρονια το συστημα ετσι "λειτουργει" για αυτο παμε κατα διαολου. Επειδη αλλοι δουλευουν και αλλοι καθονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...