Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Τεμπελιά-ορισμός

 


Σήμερα δε θα γράψω πολλά για τη τεμπελιά. Θα δώσω απλώς έναν ορισμό. Τεμπελιά δεν είναι το να μην κάνει τίποτα αλλά το να επιλέγεις να μην κάνεις τη δουλειά που έχεις.

3 σχόλια:

  1. Και εφωσον δε κανεις τη δουλεια που εχεις επομενως κανεις ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ αφου δε προκειται να κατσεις απραγος βαση αυτου του υποκειμενικου ορισμου! Παντως εφωσον εχω ΕΠΙΛΟΓΗ να το πραξω αρα ευκολυνομαι και απο τους παραγοντες που προανεφερα! Πολλες επιλογες ποιοι εχουν εχουν στη ζωη τους? Αυτοι που εχουν ψυχοσωματικες δεξιοτητες και μπορουν να πρατουν πολλα πραγματα στη ζωη τους η οι ελευθεροι ανθρωποι? Η μηπως αυτοι που ειναι και τα δυο? Ποιος ειναι πραγματικα ελευθερος? Αυτος που εχει πολλα πραγματα στη ζωη του και πραττει εκ του ασφαλους? Αυτος που εχει λιγα και ειναι αυταρκης? Αυτος που δεν εχει απολυτως τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μια αλλη ερωτηση θα ηθελα να θεσω! Γιατι αφηνουμε τη δουλεια που εχουμε να κανουμε για να ασχοληθουμε με κατι αλλο? Λογω βαριεστημαρας η μηπως επειδη δε μας αρεσει αυτη η δουλεια να τη κανουμε? Κοινως δε την ΑΓΑΠΑΜΕ? Οταν αγαπαμε κατι το κανουμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ. Δε αναζηταμε αλλα πραγματα να κανουμε στη ζωη μας. Εαν κανουμε κατι αγγαρεμενα δε το κανουμε με μερακι! Οποτε μπορει να βρισκουμε χιλιες δυο αιτιες να το αναβαλουμε. Και στο τελος μπορει να μην εχουμε και ενα λιαν καλως αποτελεσμα στην ολοκληρωση του εργου μας! Για να ειμαστε καλοι σε κατι που κανουμε υποθετω οτι πρεπει να το αγαπαμε αυτο που κανουμε! Αυτο σημαινει υποθετω οτι η αγαπη ειναι η κινητηριος δυναμη για ενα καλο εργο και φυσικα δεν αναφερομαστε μονο στο θεμα του βιοπορισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παντως στην εικονα της αναρτησης ο ανθρωπος διπλα στο σκυλο απλως ΚΑΘΕΤΑΙ. Δε κανει δηλαδη κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...