Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ανακαινίστηκε ιστορικό μοναστήρι στη Μογγολία



Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Τουρισμού αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε το έργο για την ενίσχυση των υπηρεσιών και την αποκατάσταση των εκθεμάτων της Μονής Ερντενεζουού.

Στο πλαίσιο του έργου με χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων MNT, επισκευάστηκαν 108 στούπα και τοίχοι της μονής και τοποθετήθηκαν φώτα LED για τον ναό Gol Gurvan Zuu, στούπα και τοίχοι για τη βελτίωση της εξωτερικής διακόσμησης. Το υπουργείο θεωρεί ότι με αυτό, ο αυξανόμενος αριθμός τουριστών που επισκέπτονται τη Μονή Ερντενεζουού θα μπορεί να ταξιδεύει άνετα.


Το 1580, ο πρίγκιπας Avtai Sain Khan και ο αδελφός του Tumenkha συναντήθηκαν με τον τρίτο Δαλάι Λάμα και τους σύστησε να αποκαταστήσουν ένα παλιό ναό της πόλης Kharkhorum όταν υποσχέθηκαν να ιδρύσουν ένα μοναστήρι στη χώρα. Σύμφωνα με τη σύστασή του, ο παλιός ναός που ανακαινίστηκε το 1585 είναι ο ναός Gol Zuu της σημερινής Μονής Erdenezuu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...