Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Είναι εύκολο να μιλάς για δικαιώματα

Η “Κιβωτός του Κόσμου” απαντά στον “Μέγα Ιεροεξεταστή” του δικαιωματισμού
Η “Κιβωτός του Κόσμου” με επικεφαλής τον π. Αντώνιο Παπανικολάου επιτελεί σημαντικό έργο υπέρ των ανηλίκων παιδιών, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας και θρησκεύματος. Κάνει πράξη την κατάργηση του ρατσισμού και των διακρίσεων στο όνομα της χριστιανικής αγάπης. Κι όμως, της υποβλήθηκε μήνυση από τον επικεφαλής του “Παρατηρητηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα” (Helsinki watch) κ. Παναγιώτη Δημητρά, με αφορμή διατυπώσεις σε επιστολές που απέστειλαν τοπικά στελέχη της ΜΚΟ με αίτημα να μη γίνουν προαναχωρησιακά κέντρα μεταναστών κοντά στις δομές φιλοξενίας της στη Χίο. 


Στη μηνυτήρια αναφορά μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
“Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” και του επικεφαλής της παπά-Αντώνη Παπανικολάου αναφορικά με δύο ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές επιστολές τους, το 2017 και το 2019, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου (και άλλους φορείς), καθώς και κατά της δημοτικής σύμβουλου Χίου Αγγελικής Παμπάλου, η οποία εκπροσωπώντας την παράταξη της “Χίος Μπροστά” διάβασε την εν λόγω επιστολή στη συνεδρίαση της 22ης Νοεμβρίου 2019 του ΔΣ. Με τις ρατσιστικές αυτές επιστολές “αντιτίθενται απόλυτα” στην κατασκευή δύο προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κοντά σε δομή της ΜΚΟ θεωρώντας τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανήλικους που φιλοξενούνται στη δομή” 
Η απάντηση της “Κιβωτού”
«Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων έχει πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη, την ασφάλεια των παιδιών, τόσο αυτών που απομακρύνθηκαν από το περιβάλλον τους, για να προστατευτούν, με την εντολή του εισαγγελέα, όσο και των ανηλίκων και ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, των οποίων η ασφάλεια, αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για οποιαδήποτε δράση ή ανακοίνωση στις οποίες προβαίνει.
Η Δομή του Παιδικού Χωριού της Χίου, στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα, έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 200 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, και τούτο το έπραξε κατά την αρχική περίοδο των έντονων προσφυγικών ροών (έτη 2015-17), όταν είχε μόλις ενσκήψει το πρόβλημα της φιλοξενίας των ανήλικων προσφυγόπουλων, και μάλιστα αυτοβούλως χωρίς να επιδιώξει οιαδήποτε δημοσιότητα και χωρίς να λάβει την παραμικρή βοήθεια.
Η επίμαχη επιστολή, κατετέθη προς τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασίας των ανήλικων ευπαθών ομάδων που φιλοξενεί. Κάποιες μεμονωμένες λέξεις και φράσεις των επίμαχων επιστολών, οι οποίες αναπαράγονται και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις, έχουν μοναδικό στόχο να καταδείξουν στις αρμόδιες αρχές την ένταση του προβλήματος και να τονίσουν τους υπαρκτούς κινδύνους που εγκυμονούν οι αποφάσεις τους.
Λόγω ακριβώς της επικέντρωσης μας στο κοινωφελές έργο μας, δεν έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε και να απαντούμε άμεσα σε δημοσιεύματα, διότι μοναδικό μέλημα μας είναι η καθημερινή φροντίδα των παιδιών μας και των οικογενειών που στηρίζουμε.
Η επίμαχη επιστολή, συντάχθηκε και προσυπογράφηκε από την διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου Νικόλαο Τάγαρη (διευθυντή) και Έλλη Παπαϊωάννου (εθελόντρια, διοικητικό στέλεχος) που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των ανηλίκων που φιλοξενούνται στην δομή της και όχι από τον πατέρα Αντώνιο προσωπικά».
Είναι εύκολο να μιλάς για δικαιώματα, όπως κατά κόρον κάνει ο κ. Δημητράς. Το δύσκολο είναι όχι μόνο να μιλά κανείς, αλλά και να κάνει πράξη όσα λέει. Η ¨κιβωτός του κόσμου” κάνει πράξη την κατάργηση των διακρίσεων στις δομές φιλοξενίας της. Αυτή ακριβώς η πράξη κάνει τα “λόγια” του κ. Δημητρά χωρίς ουσία και περιεχόμενο.

6 σχόλια:

  1. Είχα δει πως δεν συντάχθηκε από τον ίδιο τον π.Αντώνιο, εμένα όμως καιρό με ενοχλεί η σχέση της Κιβωτού με τον φασίστα αλευροβιομηχανο Λουλη.
    Μετά από τόσες "δωρεές" του αλευροβιομηχανου κάπως θα επηρεάζει τα πράγματα, τα γραφόμενα...ειδικά τώρα που είναι κ στην κυβέρνηση. Υφυπουργός νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας έκαναν δωρεές οι δημοκράτες βιομήχανοι, ή οι υπερευαίσθητοι.Όχι ότι η επιστολή γράφει κάτι που δεν ισχύει

      Διαγραφή
  2. Καλά, δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.
    Μπλεγμένοι στο σκάνδαλο Βατοπέδι οι αλευροφασιστες μιλάν κιόλας!
    Αυτά κάνει η Εκκλησία κ ξεχνά την αποστολή της, αλλά επειδή είναι νηστεία σταματώ στη δήλωση πως συμφωνώ μς τη μήνυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνείτε με την μήνυση λέτε ε;... αλλά δεν μας λέτε παραπάνω, λόγω νηστείας μας κάνετε χάρη..τι ευαίσθητη που είστε! Και στο καπάκι μας σας έπιασε ο πόνος για την αποστολή της εκκλησίας...οκ...περαστικά σας μανδάμ! Η Παναγιά μαζί σας!
      Π

      Διαγραφή
    2. Συμφωνείτε με την μήνυση κ. Νέζη ? Δηλαδή να κινδυνέψει η σωματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών, επειδή κάποιοι δεν πρόσεξαν να κάνουν την επιστολή τους αρκετά politically correct ? Λόγω νηστείας δεν θα σας βρίσω. Θα σας πω μόνο, να κοιτάξετε να ξεχωρίσετε που σταματάει η κοινή λογική, και που ξεκινάει ο ιδεολογικός ή κομματικός φανατισμός.

      Διαγραφή
  3. Οι ανώνυμοι καλά θα κάνουν να σιωπούν.
    Δεν κάνω τη χάρη σας.
    Δεν με απασχολούν οι άνθρωποι που δεν έχουν το θάρρος να υπογράφουν με πλήρες το όνομα κ το επώνυμο.
    Καλά Χριστούγεννα σας εύχομαι με φώτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...