Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Η Αμνηστία λέει ότι 106 σκοτώθηκαν στις διαμαρτυρίες στο Ιράν


https://www.panorama.am/en/news/2019/11/20/amnesty/2199156

Οι ημέρες διαμαρτυριών στο Ιράν σχετικά με τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και την επακόλουθη κυβερνητική καταστολή έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ομάδα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνή Αμνηστία.

Σε δήλωσή της την Τρίτη, η οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγόρησε τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας ότι χρησιμοποίησαν «υπερβολική και θανατηφόρα δύναμη» για να συντρίψουν τις διαδηλώσεις από τότε που ξεκίνησαν την Παρασκευή.


"Τουλάχιστον 106 διαδηλωτές σε 21 πόλεις έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με αξιόπιστες αναφορές", δήλωσε η Αμνηστία. "Ο πραγματικός αριθμός θανάτων μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος, με μερικές αναφορές να υποδηλώνουν ότι 200 ​​έχουν σκοτωθεί."

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την κυβέρνηση του Ιράν για τον εκτιμώμενο αριθμό των θανάτων.

Η πηγή υπενθυμίζει ότι από την Παρασκευή το Ιράν έχει συγκλονιστεί από πανεθνικές διαμαρτυρίες που προκάλεσε η απογοήτευση, αφού οι αρχές εξέδωσαν ένα σύστημα μείωσης διανομής της βενζίνης και μείωσαν τις επιδοτήσεις σε μια κίνηση που έφερε άνοδο στις τιμές κατά 50%. Ο Πρόεδρος Hassan Rouhani έχει υποσχεθεί ότι η αύξηση των τιμών θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση νέων επιδοτήσεων για φτωχές οικογένειες.

2 σχόλια:

  1. Δεν χρειάζεται να πας στο Ιράν, η Διεθνής αμνηστία μελετά κ τα δικά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά τη Διεθνή Αμνηστία δεν την έχω σε εκτίμηση . Το Ιράν είναι στα ενδιαφέροντά μου.

      Διαγραφή

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...