Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Μην εξάπτεστε




Κοιτάξτε,για να μην συγχύζεστε.Αν κάποιος κάνει μια διατριβή ή μια διάλεξη με αφετηρία πως οι λέξεις φουρνέλο,μπουγέλο και πινέλο έχουν ίδια κατάληξη και αναλύοντας φτάσει στο συμπέρασμα πως είναι αναγκαία μια πολυπολιτισμική προσέγγιση των εξωγήινων μορφών ζωής,θα βρεθούν κάποιοι που θα τον θαυμάσουν και θα πουν "τι διανοούμενος είναι αυτός".Έτσι λοιπόν βρίσκονται και κάποιοι που λένε πως ναι,καλώς έγινε η μήνυση στην Κιβωτό του Κόσμου γοα ξενοφοβία.Όσο γελοίο είναι το ένα είναι και τ' άλλο και το ίδιο και οι υποστηρικτές των δύο θεμάτων.Τι εξάπτεστε λοιπόν;

11 σχόλια:

  1. Η πατρίδα μας πέφτει χωρίς καμιά πιστολιά, πάτερ. Δεν ξέρω αν είναι λόγος έξαψης ή βαθιάς κατάθλιψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τόσο εύκολο. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ τις εκλογές του Ιουλίου αρνητικό ορόσημο. Θα μου πεις, προτιμούσες να βγουν οι άλλοι; Όχι, και στις δύο περιπτώσεις θα είχαμε εφαρμοστές της ίδια πολιτικής, με απλά διαφορετικό αμπαλάζ (οι μεν Κουφοντίνες και Πολάκηδες, οι δε Κεραμείς και Μπογδάνους, για να μασάνε τα χάπατα). Το γεγονός όμως ότι ο λαός έδωσε λευκή επιταγή παραγνωρίζοντας ότι απειλείται ευθέως η συνέχιση της υπάρξεώς του, με ξεπερνά.
      Ο εν λόγω, αντε να μην πω την έκφραση, δρα ανενόχλητος από την εποχή Καραμανλή του νεώτερου, του κοκορετσοφάγου. Διέσυρε την τιμή των όπλων, σύροντας και διασύροντας τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ, την αριστοκρατία της αριστοκρατίας. Ύβρις και ατιμασμός που τον πληρώνουμε. Διαβάλλει και σύρει στα δικαστήρια τον οιονδήποτε, βάσει του νόμου που ψήφισαν οι σαμαροβενιζέλοι. Κάθε τρεις και λίγο βρίσκεται στην Τουρκία, όπου μετέχει σε συνέδρια για την αναγνώριση μειονοτήτων σε Κω και Ρόδο, ενώ είναι σε απευθείας γραμμή και ευθυγράμμιση με τους μειονοτικούς της Θράκης. Σε ένα ευνομούμενο κράτος θα είχε διωχθεί για κατασκοπία και προδοσία εν καιρώ ειρήνης. Εδώ, διασύρονται ανυποψίαστοι πολίτες, όπως πχ ο Ζουγανέλης και η Σ.Τριανταφύλλου.
      Και, συν τω χρόνω, το θράσος γιγαντώνεται, αφού στην τελευταία μηνυτήριο αναφορά επέπληξε την εισαγγελέα, επειδή είχε απορρίψει παλαιότερες αναφορές του.
      Δεν πιστεύω ότι τον καίει, αυτόν και τους εντολοδότες του, τόσο η καταδίκη του συγκεκριμένου κληρικού, όσο το πέρασμα του μηνύματος στην ελληνική κοινωνία "προσέχτε τι λέτε"
      Και, αν φυσικά δεχτούμε το φυσικό νόμο που λέει πως όλα στην Ψωροκώσταινα έρχονται κόπυ-πάστε από την Εσπερία, ήδη στη Γαλλία υποστηρίζεται ενθέρμως η ποινικοποίηση της ισλαμοφοβίας, καθότι λένε, δεν συνιστά γνώμη, αλλά βίαιη προτροπή.
      Χαιρετίσματα από το χριστουγεννιάτικο και-ω, του θαύματος-τρομοκρατούμενο Λονδίνο..

      Διαγραφή
    2. Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό αλλά καταλαβαίνω τι λες

      Διαγραφή
  2. Χαχαχα, καλό μήνα παπά από μια της δεύτερης κατηγορίας γελοία!
    Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο , σύμφωνα με τη διδασκαλία μας όλοι εν δυνάμει θα σφαλουμε, το ζήτημα για κάποιους είναι αν θα το καταλάβουν όταν συμβεί ή θα επαναπαυτουν στις δάφνες του προτερου έντιμου βίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πρότερο ανέντιμο βίο έχω.

      Διαχωρίζεται ο άνθρωπος από την πράξη . Όπως και ο αμαρτωλός από την αμαρτία .

      Διαγραφή
    2. .."σύμφωνα με την διδασκαλία μας.."
      Ποια διδασκαλία ΜΑΣ μανδάμ επικαλείστε με την ειρωνία έτοιμη στο χειλάκι σας;
      Απίστευτα πράγματα!! Η κοροιδία και η ειρωνία συνήθως γυρνά πίσω σ'αυτόν ή αυτήν που την εκτόξευσε, δεν το μάθατε αυτό μάλλον. Θα το μάθετε αργά ή γρήγορα όπως όλοι.
      Π

      Διαγραφή
    3. Μην εξάπτεσαι Π (το λέει και ο τίτλος). Σε μένα απευθύνεται η ειρωνεία που ειρωνεύτηκα πρώτος εδώ που τα λέμε. Η Σοφία μπορεί να είναι λίγο σπαζαρ..... αλλά είναι τίμιο άτομο . Και δεν έχει σχέση με τον μέσο υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    4. Παπα Κώστα σε σένα εκτοξεύθηκε η ειρωνία σωστά. Όμως είναι σαν να εκτοξέυεται και στους υπόλοιπους που έχουμε την ίδια άποψη. Αν εννοείς δική σου ειρωνία το κείμενο πιο πάνω με τίτλο να "μην εξάπτεσαι" δεν είδα καμιά ειρωνία, λογικότατο μου φαίνεται.
      Και βέβαια δεν εξάπτομαι αυτό έλειπε να εξάπτομαι τόσο εύκολα από τέτοια, θα είχα τελειώσει πολλά χρόνια πριν.
      Δεν την γνωρίζω την λίγο σπαζαρ που λες...ως εκ τούτου ούτε έχω άποψη θετική ή αρνητική, κρίνω από τα γραφόμενα. Αλλά 'οταν παίρνει κάποιος θέση και μάλιστα προκλητική, γιατί περί αυτού πρόκειται, έχω την αίσθηση ότι μερικές φορές πρέπει να παίρνει και μιαν απάντηση στην ίδια περίπου συχνότητα.
      Το ότι είναι τσυριζοπαίδι το καταλάβαμε όλοι από τα λίγα σχόλια που έχω δει, σε τι επίπεδο παρακμής βρίσκεται σε σχέση με το μέσο τσυριζπαίδι δεν το γνωρίζω αλλά εύχομαι να είναι όπως τα λες.
      Και για να μην παρεξηγούμαι, ούτε σχέση με κόμματα έχω ούτε είχα ποτέ ούτε θέλω να έχω, μακριά από μένα τέτοια.
      Π

      Διαγραφή
    5. Εντάξει άτομο είναι.Απλά έχει κακές συναναστροφές στα Κύθηρα και της άφησαν κουσούρια...χοχοχο!

      Το ψάχνεις φίλε,τροτσκιστές...

      Διαγραφή

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...