Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε εστιατόριο-Κάιρο

Η φωτογραφία, που παρέχεται από το ιδιόκτητο αιγυπτιακή καθημερινή Youm7, δείχνει την επαύριο ενός κοκτέιλ Μολότοφ επίθεση σε ένα εστιατόριο στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με βόμβα μολότοφ σε ένα εστιατόριο στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα Κάιρο, λένε αξιωματούχοι ασφαλείας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Agouza στο κέντρο της πρωτεύουσας, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ να κατηγορεί δύο άνδρες, λέγοντας ότι πέταξαν βόμβες μολότοφ  και εγκατέλειψαν το σημείο.

Άλλα ρεπορτάζ, επικαλούμενα έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, υποστήριξαν ότι υπήρχε ένας δράστης που εμπλέκονταν, μιλώντας για  έναν υπάλληλο που είχε απολυθεί από το εστιατόριο. Η επίθεση φέρεται να προκλήθηκε μετά από μια φιλονικία στο χώρο.

Τα θύματα της έκρηξης κάηκαν ή πέθαναν από εισπνοή καπνού στο χώρο, ενώ πέντε άλλα άτομα υπέστησαν επίσης τραυματισμούς.

Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με τον αριθμό των νεκρών, καθώς μερικοί λένε πως περίπου δώδεκα  άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην επίθεση.

Κατά τα τελευταία χρόνια, μαχητές έχουν διεξάγει  αντι-κυβερνητικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Αίγυπτο, εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή που προκλήθηκε στη χώρα αφού ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, ανατράπηκε από το στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2013.

Στα τέλη Νοεμβρίου, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκρήξεις βομβών που στόχευσαν σε μια περιοχή έξω από το αιγυπτιακό ξενοδοχείο στο Βόρειο Σινά.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή Α΄ Λουκά - Σε βαθιά νερά

  Ο Ιησούς τότε είπε στο Σίμωνα: «Μη φοβάσαι, από τώρα θα ψαρεύεις ανθρώπους». Ύστερα, αφού τράβηξαν τα ψαροκάικα στη στεριά, άφησαν τα πάντ...