Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ανηθικότητα

 


Ναι, όσο περνούν οι μέρες και υποχωρεί το αρχικό σοκ από τη τραγωδία στα Τέμπη βλέπεις πως γύρω από το περιστατικό αυτό στήνεται ένα απίστευτα χυδαίο και εξοργιστικό παιχνίδι, πολιτικό, επικοινωνιακό και σε τελική ανάλυση εγωιστικό. Με απίστευτο κυνισμό τα κόμματα και οι ταγμένοι σ' αυτά προσπαθούν είτε να κερδίσουν είτε να περιορίσουν τη ζημιά από την υπόθεση. Πιο ξεδιάντροπα από όλους κινούνται οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μετά διαμαρτύρονται για στοχοποίηση. Οι πολιτικοί κάνουν αυτό που μας έχουν συνηθίσει τουλάχιστον από την εποχή Σημίτη(δεν είναι τυχαία η αναφορά αφού αυτός εγκαινίασε αυτή την εντελώς ανάλγητη συμπεριφορά μετά από τέτοιου είδους γεγονότα).

Αδιαφορούν παντελώς για τους πολίτες αυτής της χώρα. Από εκεί και πέρα ομάδες και παραομάδες επανεμφανίστηκαν για να δικαιολογήσουν κάπως την ύπαρξή τους, σελέμπριτις θεώρησαν πως είναι μια καλή ευκαιρία για likes από τους followers ή για μονάδες τηλεθέασης. Μέχρι και ο Αμβρόσιος αμόλησε τη μπαρούφα του, γιατί είχαμε ξεχάσει πως υπήρχε. Δεν ξέρω, μπορεί να το βλέπω λάθος το όλο θέμα αλλά έχω την αίσθηση πως ένα παντελώς ανήθικο πανηγύρι έχει στηθεί γύρω από το ατύχημα και πάνω από τα θύματα. Και είναι πραγματικά απίστευτα εξοργιστικό όλο αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...