Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ευθύνες

 


Ο σταθμάρχης ήταν ακατάλληλος και έφταιγε. Προφανώς. Φάνηκε εκ του τραγικού αποτελέσματος. Πώς διορίστηκε; Πώς πήρε τη συγκεκριμένη θέση; Ποιος τοπικός βουλευτής έβαλε το χεράκι του ώστε κάποιος να πάρει μια τόσο υπεύθυνη θέση χωρίς να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις; Ισχύουν αυτά που γράφονται; Θα γίνει έρευνα και εκεί; Γιατί εδώ μιλάμε για ένα έγκλημα με πολλούς ενόχους. Και ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως φταίει μόνο ο σταθμάρχης(αλήθεια γιατί ήταν μόνος του, δε θα έπρεπε αν υπάρχει ακόμα ένας τουλάχιστον για να αποφευχθεί ένα τέτοιο λάθος;) με την αιτιολογία ότι τόσα χρόνια δεν έγινε κάποιο ατύχημα, είναι μια δυσοίωνη προειδοποίηση ότι στο μέλλον θα ξαναζήσουμε ανάλογες τραγωδίες. Ίσως όχι στο σιδηρόδρομο αλλά αλλού. Γιατί όταν το συμφέρον του κόμματος μπαίνει πάνω από το συμφέρον των πολιτών τότε δε βγαίνει σε καλό. 

ΥΓ. Έχουμε φτάσει στο σημείο για να συγκρίνουμε τα δύο κόμματα "εξουσίας" να μετράμε πόσους νεκρούς είχε το καθένα στη θητεία του. Ευχαριστώ μα δε θα πάρω.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...